Πολιτική|05.04.2024 06:10

Κασσελάκης: Πυκνό πρόγραμμα με περιοδείες και εκδηλώσεις - Αισιοδοξία για τις ευρωεκλογές

Νίκος Σβέρκος

Σε ρυθμούς προεκλογικής εκστρατείας με ένταση που θυμίζει εθνικές εκλογές μπαίνει ο Στέφανος Κασσελάκης, που βρίσκεται στην Κρήτη για περιοδεία μέχρι τη Δευτέρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα έχει όλο τον Απρίλιο πυκνό πρόγραμμα εντός και εκτός Ελλάδας, ενώ η Κουμουνδούρου εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων.

Σήμερα κλείνει η πλατφόρμα των ηλεκτρονικών εκλογέων

Σήμερα αναμένεται να κλείσει η πλατφόρμα για όσους και όσες επιθυμούν να ψηφίσουν στις προκριματικές εκλογές για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ η εκλογική διαδικασία θα πραγματοποιηθεί και με κάλπη. Δυνατότητα ψήφου στις 14 Απριλίου έχουν και μη μέλη του κόμματος, τα οποία εάν προσέλθουν στις κάλπες θα εγγραφούν ως «φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ».

Στην Κουμουνδούρου επικρατεί αισιοδοξία για ικανοποιητική συμμετοχή στις προκριματικές εκλογές, κυρίως λόγω του μεγάλου αριθμού των 203 υποψηφιοτήτων, ενώ ορισμένοι έχουν ήδη ριχτεί στη μάχη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης επιστρατεύοντας χορηγούμενες καταχωρήσεις και βίντεο. Πρόεδρος της ΚΕΦΕ ορίστηκε ο Φώτης Κουβέλης, ενώ τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά αργά την Κυριακή.

Πυκνό πρόγραμμα περιοδειών και εκδηλώσεων

Το πρόγραμμα του Στέφανου Κασσελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι «βαρύ» τις επόμενες εβδομάδες, καθώς η Κουμουνδούρου και ο πρόεδρος του κόμματος προσδίδουν χαρακτηριστικά κεντρικής πολιτικής μάχης στις προσεχείς ευρωεκλογές. Πιο συγκεκριμένα:

  • 11 Απριλίου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κράτος δικαίου
  • 13 με 16 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ για να παρακολουθήσει την παρέλαση της ομογένειας για την 25η Μαρτίου και να συναντήσεις ομογενειακούς φορείς. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει ηλεκτρονικά στις προκριματικές εκλογές
  • 18 Απριλίου θα παρουσιαστεί επίσημα το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλη εκδήλωση
  • 21 με 28 Απριλίου ο Στέφανος Κασσελάκης θα πραγματοποιήσει περιοδεία με σκάφος σε νησιά των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων με σημείο εκκίνησης το Καστελόριζο, στα πρότυπα της περιοδείας που είχε πραγματοποιήσει τον περασμένο τον περασμένο Ιούνιο μαζί με τον Ευάγγελο Αποστολάκη
  • Στο μέσο της περιοδείας, πιθανότατα στις 24 Απριλίου, θα διοργανωθεί στην Κω εκδήλωση για την παρουσίαση των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την Υγεία
  • Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταβεί ο Στέφανος Κασσελάκης στα μέσα Απριλίου στην Κύπρο, ενώ μέχρι τις αρχές Μαΐου θα λάβει χώρα εκδηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις προτάσεις του για τους συνταξιούχους και την στέγη.

«Θετική ανταπόκριση το αίτημα για πρόωρες εκλογές»

Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για το αποτέλεσμα στις ευρωκάλπες και εκτιμούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι δεύτερος, λέγοντας όμως ότι «ούτε τα μυαλά μας παίρνουν αέρα, ούτε μας αφήνουν αδιάφορους οι δημοσκοπήσεις». Παράλληλα σημειώνουν ότι «μια προεκλογική περίοδος δεν είναι αγώνας ταχύτητας, αλλά μαραθώνιος» και σημειώνουν πως η απήχηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική στην κοινωνία.

Πέραν αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ θα διατηρήσει το αίτημα για πρόωρες εκλογές, ενώ στελέχη της Κουμουνδούρου επισημαίνουν πως ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών θεωρούν επιβεβλημένη ή επιθυμητή μια τέτοια εξέλιξη. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζουν ότι στη δημοσκόπηση της Pulse για τον SKAI, στην ερώτηση εάν συμφωνούν με την πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές, το 35% απάντησε «ναι» και «μάλλον ναι». «Είναι σημαντικό ποσοστό με δεδομένο ότι έχουν περάσει μόνο 9 μήνες από τις τελευταίες εκλογές» λένε τα ίδια στελέχη, που παρατηρούν επίσης ότι «ταυτίζεται ο κόσμος με τους λόγους που προβάλλει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ γιατί πρέπει να οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές».

ΕυρωεκλογέςΣΥΡΙΖΑευρωεκλογές 2024Στέφανος Κασσελάκηςειδήσεις τώρα