Πολιτική|10.04.2024 19:48

ΝΔ κατά Ανδρουλάκη για Μπουρχάν: Με υπόδικους βουλευτές δεν πρέπει να κουνά τη σημαία του κράτους δικαίου

Newsroom

Ανακοίνωση αναφορικά με τη διαγραφή από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ του βουλευτή Μπαράν Μπουρχάν εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία εξαπολύοντας πυρά κατά του Νίκου Ανδρουλάκη σημειώνοντας ότι «με υπόδικους βουλευτές που είναι ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να έχει ιδέα, όπως διατείνεται, μάλλον δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για να κουνάει τη σημαία του κράτους δικαίου».

Η ανακοίνωση της ΝΔ

«Ο κ. Ανδρουλάκης διέγραψε χθες τον βουλευτή του κόμματός του Μπαράν Μπουρχάν.

Στην ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ αναφέρεται πως αυτό έγινε μόλις ενημερώθηκαν για την υπόθεσή του από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, που σήμερα εισηγήθηκε την άρση της ασυλίας του.

Αλήθεια, ο κ. Ανδρουλάκης δεν είχε ιδέα μέχρι χθες για τις δικαστικές περιπέτειες του βουλευτή του;

Όταν το ΠΑΣΟΚ τον κατέβαζε βουλευτή το 2019 και ο ίδιος το 2023 δεν ήξερε ότι ο κ. Μπουρχάν είχε σοβαρή νομική εμπλοκή και ότι σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υπόδικος;

Δεν ήξερε τίποτα για την κακουργηματική δίωξη που έχει εις βάρος του ο βουλευτής του εδώ και χρόνια;

Τόσο καλά γνωρίζει τους βουλευτές του ο κ. Ανδρουλάκης;

Τόσο πολύ τους «ταράζει στη νομιμότητα»;

Σε κάθε περίπτωση, με υπόδικους βουλευτές που είναι ελεύθεροι με εγγύηση, χωρίς να έχει ιδέα, όπως διατείνεται, μάλλον δεν είναι και ο πιο κατάλληλος για να κουνάει τη σημαία του κράτους δικαίου!»

Άρση της ασυλίας του εισηγείται η Επιτροπή Δεοντολογίας

Την ίδια ώρα η Επιτροπή Δεοντολογίας εισηγείται την άρση της βουλευτικής ασυλίας του βουλευτή Ξάνθης Μπαράν Μπουρχάν, που φέρεται να εμπλέκεται σε υπόθεση παράνομων συνταγογραφήσεων.

Ο ίδιος παραβρέθηκε στη συνεδρίαση της επιτροπής, ζητώντας να κριθεί να κριθεί από τη Δικαιοσύνη προκειμένου να αποδείξει την αθωότητα του.

Ο ίδιος κατηγορείται ότι έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο βουλευτής, ψυχίατρος στο επάγγελμα, φέρεται να είχε  να έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις υπό την ιατρική του ιδιότητα, σε πρόσωπα που δεν την είχαν ανάγκη. Η υπόθεση σε βάρος του χρονολογείται πριν εκλεγεί βουλευτής το 2019. 

Χθες ο Μπαράν Μπουρχάν διεγράφη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ- μέχρι την πλήρη διαλεύκανση της δικαστικής υπόθεσης.

Νέα ΔημοκρατίαΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώρα