Πολιτική|15.04.2024 12:51

Καρπόζηλος κατά Κασσελάκη: Επιλέγει να συναντηθεί με φιλοπόλεμη οργάνωση

Newsroom

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη και στην επιλογή του να συναντηθεί με το American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC) κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, έκανε ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας ΑριστεράςΚωστής Καρπόζηλος.

Όπως τονίζει «τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο» επιλέγει να συναντηθεί με την «πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες».

«Ο καθένας και οι επιλογές του. Εμείς, σταθερά, με τον Μπέρνι Σάντερς. Τη δική μας Αμερική» καταλήγει.

Η ανάρτηση

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέπτεται τις Ηνωμένες Πολιτείες. Και επιλέγει να συναντηθεί με το American Israeli Public Affairs Committee (AIPAC). Την πιο σκληρή, συντηρητική και φιλοπόλεμη οργάνωση που λειτουργεί ως το λόμπυ του κόμματος Λικούντ και του κράτους του Ισραήλ στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όχι σε μια αδιάφορη στιγμή. Τη στιγμή που ο πλανήτης κινδυνεύει από ανάφλεξη και η κυβέρνηση Νετανιάχου οδηγεί τη Μέση Ανατολή σε γενικευμένο πόλεμο. Διαβάσαμε τη χτεσινή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι πια σαφές. Ο καθένας και οι επιλογές του. Εμείς, σταθερά, με τον Μπέρνι Σάντερς. Τη δική μας Αμερική. “Το AIPAC είναι μια δεξιά οργάνωση που υποστηρίζει εξτρεμιστές Ρεπουμπλικάνους αρνητές του αποτελέσματος των εκλογών (…) Είτε αρέσει στο AIPAC, είτε όχι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πρέπει να δώσουν λευκή επιταγή στις ολέθριες πολεμικές πολιτικές του Νετανιάχου.” (Δήλωση, 23.12.2023)

Κωστής Καρπόζηλοςειδήσεις τώραΝέα αριστεράΜπέρνι Σάντερς