Πολιτική|20.04.2024 06:43

Ευρωεκλογές 2024: Περιοδείες με θετικό αφήγημα από Μητσοτάκη - Η στρατηγική των τελευταίων 50 ημερών

Κατερίνα Κοκκαλιάρη

Με τα διλήμματα της κάλπης αλλά και με ένα θετικό αφήγημα η κυβέρνηση θέλει να αυξήσει τα ποσοστά της συσπείρωσης 50 ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκινήσει ένα μπαράζ περιοδειών, όπου εστιάζει στην κρισιμότητα της επικείμενης αναμέτρησης και τονίζει την ανάγκη να σταλεί μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας. Χαρακτηριστικά επεσήμανε πως «είμαι σίγουρος ότι οι Έλληνες πολίτες θα τα ζυγίσουν πολύ προσεκτικά τα πράγματα, όπως κάνουν πάντα όταν βρίσκονται εν όψει μιας εθνικής κάλπης. Δεν θα πειραματιστούν, δεν θα δώσουν κανένα περιθώριο, δεν θα αφήσουν καμία χαραμάδα να δημιουργηθεί ένα περιβάλλον πολιτικής αστάθειας».

Χθες ο πρωθυπουργός πραγματοποίησε περιοδεία  στην Μυτιλήνη, σήμερα πιθανότατα θα  βρεθεί στον Άγιο Δημήτριο (αν δεν υπάρξουν ιδιαίτερα προβλήματα από την κακοκαιρία) ενώ την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Στερεά Ελλάδα με αφορμή τα εγκαίνια για το νότιο τμήμα του αυτοκινητόδρομου Ε 65. Το επόμενο διάστημα θα εντείνει τις περιοδείες του στην περιφέρεια, όπου θα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στα έργα που γίνονται σε τοπικό επίπεδο (για παράδειγμα στη Μυτιλήνη αναφέρθηκε στο νέο οδικό άξονα αλλά και στις κινήσεις που έχουν γίνει για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού).

Να σημειωθεί πως,  μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στην Μυτιλήνη,  ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθύνθηκε σε παραδοσιακούς ψηφοφόρους του κόμματος (λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία κρατάει σταθερές και αναλλοίωτες τις αξίες της) αλλά και σε νέους ψηφοφόρους (σημειώνοντας πως είναι η μόνη αξιόπιστη πρόταση διακυβέρνησης στον τόπο). Εστίασε δε στα όσα έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα για την καταπολέμηση της ακρίβειας την αύξηση μισθών και συντάξεων, την υγεία κ.α.

Όπως επεσήμανε για αυτά τα θέματα θα μιλήσει κατά την διάρκεια  της προεκλογικής περιόδου και τόνισε πως δεν πρόκειται να ασχοληθεί με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Μάλιστα σημείωσε χαρακτηριστικά «ας λύσουν μόνοι τους τα εσωτερικά τους ζητήματα και ας αντιμετωπίσουν μόνοι τους τις ιδεολογικές τους παλινωδίες. Εγώ θέλω να μιλάμε γι' αυτά τα οποία κάνουμε εμείς, θέλω να μιλάμε για το δικό μας έργο».

Μαρσάρουν οι κομματικές μηχανές

Χθες στην Πειραιώς συνεδρίασε η επιτροπή εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας, προκειμένου να συζητηθεί η στρατηγική μέχρι τις  κάλπες και το πρόγραμμα των περιοδειών. Tις επόμενες εβδομάδες υπουργοί,  βουλευτές και κομματικά στελέχη θα οργώσουν την χώρα με στόχο την αύξηση των ποσοστών συσπείρωσης.

Από την Νέα Δημοκρατία έμφαση θα δοθεί στην παρουσίαση όσων έχουν γίνει τα τελευταία χρόνο αλλά και στο σχέδιο της επόμενης ημέρας. Θα τονίζεται δε εμφατικά πως πρέπει να δοθεί εκ νέου σήμα για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

«Το διακύβευμα των εκλογών είναι η Νέα Δημοκρατία να έχει το καλύτερο δυνατό ποσοστό» σημείωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης. Παράλληλα επεσήμανε πως «εμείς θέλουμε να δείξουμε στον κόσμο τι κάνουμε, πόσα γίνονται σε επιμέρους πτυχές της πολιτικής ζωής, να μιλήσουμε με θετικό λόγο και να εξηγήσουμε ότι αυτές οι ευρωεκλογές είναι μια σημαντική εθνική κάλπη, ένα σταυροδρόμι για τη συνέχιση της σταθερότητας και των βημάτων που πρέπει να γίνουν».

ειδήσειςπεριοδείαΕυρωεκλογέςΚυριάκος Μητσοτάκηςευρωεκλογές 2024ειδήσεις τώρα