Πολιτική|22.04.2024 13:51

Μαρινάκης: «Δεν θα κάνουμε καμία κίνηση που θα διακινδυνεύει την αεράμυνα της χώρας»

Αλέξανδρος Διαμάντης

Απάντηση στο δημοσίευμα των Financial Times ότι ασκούνται πιέσεις να παραχωρήσει η Ελλάδα Patriot και S-300 στην Ουκρανία, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας ότι «δεν πρόκειται να γίνει καμία κίνηση που θα διακινδυνεύει την αεράμυνά μας».

Ειδικότερα, κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε «μέχρι στιγμής εμείς έχουμε αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή μας στην Ουκρανία, στον ουκρανικό λαό, έχει πάει εκεί και ο πρωθυπουργός. Από εκεί και πέρα όμως δεν πρόκειται να γίνει οποιαδήποτε κίνηση -το ξεκαθαρίζω αυτό για να μην παρεξηγηθούμε - που θα διακινδυνεύσει έστω και κατ’ ελάχιστον την αποτρεπτική ικανότητα ή την αεράμυνα της χώρας μας. Πολλές φορές έχω προβεί σε πολλές διαψεύσεις, σας απαντώ και σήμερα κατηγορηματικά».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το ίδιο θέμα, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

«Δεν γνωρίζω για οποιαδήποτε πίεση (προς τον πρωθυπουργό). Μένω στην προηγούμενη τοποθέτησή μου».

Ταυτόχρονα, ο κ. Μαρινάκης θύμισε ότι σήμερα διεξάγεται στην Αθήνα, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνάντηση αντιπροσωπειών Ελλάδος και Τουρκίας για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, σε συνέχεια της προηγούμενης συνάντησης που είχε πραγματοποιηθεί στις 13 Νοεμβρίου στην Άγκυρα.Με τους επικεφαλής και μέλη των αντιπροσωπειών πραγματοποίησε εθιμοτυπική συνάντηση πριν λίγη ώρα ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Επικεφαλής των δύο αντιπροσωπειών είναι ο Πρέσβης Θεοχάρης Λαλάκος και ο Υφυπουργός Εξωτερικών Μπουράκ Ακτσαπάρ. Μετέχουν, επίσης, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων των δύο χωρών.

«Ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει να κάμπτεται»

«Ο αγώνας κατά της ακρίβειας, έχουμε πει πολλές φορές ότι είναι ένας αγώνας συνεχής. Έχουμε όμως για πρώτη φορά ενθαρρυντικά δείγματα ότι και ο επίμονος πληθωρισμός στα τρόφιμα φαίνεται να αρχίζει πια να κάμπτεται και όπως είπα έχουμε πια και πτώση τιμών που τελικά αυτό είναι το ζητούμενο προκειμένου να ανακουφιστεί το μέσο νοικοκυριό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως είπε η κυβέρνηση συνεχίζει τις παρεμβάσεις της σε τρεις άξονες:

  • Πρώτον, στην αύξηση των εισοδημάτων όλων των πολιτών με μόνιμα μέτρα,
  • Δεύτερον, τις στοχευμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση των εισοδημάτων των πολιτών με έκτακτα μέτρα όποτε υπάρχει ανάγκη και
  • Τρίτον, με αδιάκοπους ελέγχους στην εφοδιαστική αλυσίδα με στόχο τον περιορισμό των φαινομένων κερδοσκοπίας και αθέμιτων πρακτικών στην αγορά.

«Νομίζω ότι είναι λάθος η στοχοποίηση Μπελέρη»

Σε ό,τι αφορά την υποψηφιότητα Μπελέρη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν μιλάμε για ένα διμερές ζήτημα αλλά για ένα ζήτημα κράτους Δικαίου. «Θέλουμε να συμβολίσουμε την ανάγκη σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα, στο κράτος Δικαίου», είπε ενώ σχετικά το παρελθόν του υπογράμμισε ότι έχουν απαντηθεί τα ερωτήματα. «Νομίζω ότι είναι λάθος η στοχοποίηση Μπελέρη, νομίζω ότι είναι καλό να μιλάμε συνολικά για όλο το ψηφοδέλτιο», προσέθεσε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, χαρακτήρισε θλιβερό το περιστατικό με το χαστούκι στη βουλευτή της Νέας Δημοκρατία Αγγελική Δεληκάρη. «Αποτελεί την απόδειξη πως κάποιοι καπηλεύονται την πίστη και τη θρησκεία μας Αυτοί που δήθεν είναι οι αποκλειστικοί εκπρόσωποι ιερών συμβόλων συμπεριφέρονται με τον αντίθετο τρόπο απ’ όσα πρεσβεύει», είπε.

Financial TimesΟυκρανίαΠαύλος Μαρινάκηςειδήσεις τώραακρίβεια