Βουλή: Αίρεται η ασυλία Βελόπουλου και Μπαράν
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΤην άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου και του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μπουρχάν Μπαράν ψήφισε η Ολομέλεια της Βουλής.
Ειδικότερα, για τον κ. Βελόπουλο ψήφισαν συνολικά 269 βουλευτές, υπερψήφισαν 258 κατά 8 και παρών ψήφισαν 3. Για τον κ. Μπαράν ομόφωνα η Βουλή υπερψήφισε την άρση ασυλίας του.
Για τι κατηγορείται ο Βελόπουλος
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βελόπουλος κατηγορείται για διασπορά συκοφαντιών, μέσω ενός λογαριασμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, εναντίον του κ. Φλώρου, με τον μηνυτή να υποστηρίζει ότι το συγκεκριμένο λογαριασμό διαχειρίζεται ο ίδιος ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Για τι κατηγορείται ο Μπαράν
Αντίστοιχα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ φέρεται να έκανε παράνομες συνταγογραφήσεις υπό την ιατρική του ιδιότητα, σε πρόσωπα που δεν την είχαν ανάγκη.
Η υπόθεση σε βάρος του χρονολογείται πριν εκλεγεί βουλευτής το 2019, με το ΠΑΣΟΚ πριν από λίγες ημέρες να προχωρά στη διαγραφή του.
- Σφραγίστηκε το σπίτι όπου πέθανε ο 17χρονος στην Κίμωλο - Οι έρευνες για την ηλεκτροπληξία και οι πρώτες εκτιμήσεις
- Τι ψάχνει η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας μετά το υπόμνημα του πιλότου για το ελικόπτερο στο Σαρακήνικο
- Ολική έκλειψη ηλίου: Δείτε live το μοναδικό φαινόμενο - Πού και τι ώρα θα είναι ορατή στην Ελλάδα
- Ποιοι είναι οι ναζί στρατιώτες που αναδύθηκαν από τα βάθη του Δούναβη - «Τώρα ξεκινά ένα παζλ»