Πολιτική|28.04.2024 06:34

Ευρωεκλογές 2024: Ανεβάζει στροφές το ΠΑΣΟΚ – Περιοδείες Ανδρουλάκη και κοινωνική ατζέντα

Αλέξανδρος Διαμάντης

Στη Χαριλάου Τρικούπη «διαβάζουν» με ιδιαίτερη προσοχή της δημοσκοπήσεις για τις ευρωεκλογές 2024 και αντιλαμβάνονται ότι ναι μεν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει το προβάδισμά, ωστόσο η διαφορά δεν είναι τέτοια που δεν… γυρίζει.

Άλλωστε, θυμίζουν ότι και στις εθνικές εκλογές οι δημοσκοπήσεις «υποεκτίμησαν» το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ (που στην επαρχία διατηρεί σημαντικές δυνάμεις) και συνεπώς δεν αποκλείουν να επαναληφθεί το σκηνικό του 2023. Παρά, όμως, την αισιοδοξία της ανάκαμψης δεν λείπει ο προβληματισμός για το γεγονός ότι τα ποσοστά βαίνουν καθοδικά, την στιγμή πάντως που αρκετά στελέχη στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι μάλλον δύσκολα θα πάρουν τη δεύτερη θέση.

Σε κάθε περίπτωση, χρόνος -λένε τα ίδια στελέχη- υπάρχει, αρκεί η προεκλογική εκστρατεία να γίνει σωστά. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος προφανώς αντιλαμβάνεται το ζήτημα, αναμένεται να μπει δυνατά στη μάχη, με περιοδείες και πίεση προς την κυβέρνηση για θέματα καθημερινότητας: Υγεία, Ακρίβεια είναι τα δύο ζητήματα στα οποία θα δώσει ιδιαίτερη έμφαση ενώ το ζήτημα των υποκλοπών και τα Τέμπη θα παραμείνουν στην ατζέντα της Χαριλάου Τρικούπη. Σημειώνεται ότι για τη Μεγάλη Εβδομάδα προγραμματίζεται περιοδεία σε νησιά του Αιγαίου και τη Μεγάλη Παρασκευή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα βρεθεί στην Κρήτη. Την ίδια ώρα, στελέχη του κόμματος θα «οργώσουν» την Ελλάδα μπαίνοντας στη τελική ευθεία των ευρωεκλογών, ενώ σημαντικό βάρος στον αγώνα θα δοθεί στην Αττική, όπου μετά τα Μνημόνια το ΠΑΣΟΚ έχει χάσει μεγάλο μέρος ψηφοφόρων.

Πίστη στην επίτευξη του στόχου της δεύτερης θέσης

Στο μεταξύ, το αφήγημα του κόμματος για το επόμενο διάστημα συμπυκνώνεται στην εξής φράση του Ν. Ανδρουλάκη: «Είναι σημαντικό να στείλετε μήνυμα αποδοκιμασίας, αλλά και ένα δημιουργικό μήνυμα ψηφίζοντας ένα σοβαρό και αξιόπιστο κόμμα για να έχετε σοβαρή και αξιόπιστη αντιπολίτευση μετά την 9η Ιουνίου, αλλά και ισχυρή κυβερνητική επιλογή στις επόμενες εθνικές εκλογές». Στο ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν ότι βασική αιτία μείωσης των ποσοστών δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ (στην παρούσα στιγμή) αλλά η Νέα Δημοκρατία. Κεντροαριστεροί ψηφοφόροι έχουν «μεταναστεύσει» και αυτούς θέλει ο Ν. Ανδρουλάκης να επαναπατρίσει. Εξ ου κιόλας ξεκαθαρίζει ότι δεν τίθεται θέμα αστάθειας της κυβέρνησης, καθώς στη Χαριλάου Τρικούπη αναγνωρίζουν ότι η συγκεκριμένη δεξαμενή ψηφοφόρων φοβάται την κυβερνητική αστάθεια.

Όπως και να έχει στο ΠΑΣΟΚ καταλαβαίνουν έχουν να ανέβουν ένα… βουνό, προκειμένου να αναστραφεί το κλίμα και να επιτευχθεί ο στόχος της δεύτερης θέσης. Έχουν, όμως, πίστη ότι θα τα καταφέρουν…

ειδήσειςΠΑΣΟΚΝίκος Ανδρουλάκηςειδήσεις τώραΕυρωεκλογέςευρωεκλογές 2024