Ανδρουλάκης για συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: «Για εμάς η συνθήκη της Λωζάνης είναι γραμμένη σε πέτρα»
NewsroomΠυρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζοντας τόσο τη συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα όσο και τις δηλώσεις που έκαναν στη συνέχεια στους εκπροσώπους του Τύπου.
«Ο Ερντογάν συνέχισε σήμερα ακάθεκτος τις προκλήσεις του, επιβεβαιώνοντας ότι ο όποιος διάλογος πρέπει να γίνεται χωρίς αυταπάτες», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και τόνισε: «Για εμάς η συνθήκη της Λωζάνης είναι γραμμένη σε πέτρα και η μόνη πραγματικότητα στην Κύπρο είναι η κατοχή και βάρβαρη εισβολή του «Αττίλα». Γι' αυτό και η λύση πρέπει να δοθεί με σεβασμό στα ψηφίσματα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών».
«Αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης»
Όσον αφορά στη Μονή της Χώρας ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υποστήριξε πως «αργά ξύπνησε ο κ. Μητσοτάκης. Απ' το 2020 είναι διακηρυγμένες οι προθέσεις του Ερντογάν και για την Αγία Σοφία και για τη Μονή της Χώρας. Ήδη η επιστημονική κοινότητα υπογραμμίζει τις καταστροφικές επιπτώσεις της μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί». Σύμφωνα με τον κ. Ανδρουλάκη έπρεπε πολύ νωρίτερα να έχουμε κάνει διάβημα στην Ευρώπη και βέβαια σε όλα τα διεθνή fora για να προστατεύσουμε αυτά τα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
- Έρευνα για τα αίτια του ατυχήματος στην Άραξο: Πώς έπεσε η σκάλα - Σοβαρά τραυματισμένη δημοσιογάφος
- «Αναμενόμενο αλλά χάνουν και οι ΗΠΑ - Nα αναλάβουμε μεγαλύτερη ευθύνη για την ασφάλειά μας» - Η απάντηση του γερμανού Υπ. Άμυνας στην απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών
- Ρεκόρ παγωνιάς τον φετινό Μάιο: -3 ο υδράργυρος στο Σέλι - Χιόνια σε Παρνασσό, Ορεινή Κορινθία, Δράμα
- Νάντια Κοντογεώργη στο ethnos.gr: «Οι influencers είναι οι νέοι σταρ και αυτό λέει πολλά για την εποχή μας»