Πολιτική|07.11.2018 09:53

Μήνυμα Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη Φώφη Γεννηματά

Φώφη Γιωτάκη

Με αφορµή τα µείζονα θέµατα της επικαιρότητας -όπως η συνταγµατική αναθεώρηση-, ο κ. Βενιζέλος δεν απέφυγε να αναδείξει τη διαφορετική από τη Χαριλάου Τρικούπη στρατηγική αντίληψη για την πορεία του κόµµατος.

Μάλιστα, µε τη συνέντευξή του στο Action24 αναφέρθηκε ευθέως στη ρητορική της πολιτικής αυτονοµίας που αξιοποιεί στον δηµόσιο λόγο της η Φώφη Γεννηµατά, υποστηρίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική αυτονοµία κερδίζεται όχι όταν λες “δεν είµαι µε τον έναν, δεν είµαι µε τον άλλο, είµαι µε τον έναν, είµαι µε τον άλλο, θα δω”, αλλά όταν οι προτάσεις σου σε αναδεικνύουν ως αυτόνοµη δύναµη και ως κεντρική δύναµη.

Μπορεί αυτό να µη σε κάνει αµέσως µία µεγάλη δύναµη, την πρώτη δύναµη, αλλά πάντως σου δίνει ρόλο.  Εάν το µήνυµα είναι “αφήστε τώρα, βρείτε µία άλλη λύση, δώστε µία στιγµιαία αυτοδυναµία στη Νέα Δηµοκρατία του κ. Μητσοτάκη, ώστε εµείς να µην εµπλακούµε”, δεν λέω ότι αυτό λέγεται, αλλά εάν αυτό υποθέσουν οι πολίτες ότι λέγεται, αυτό είναι καταστροφή».

Ο κ. Βενιζέλος πάντως θα είναι ένας από τους τρεις βουλευτές (µαζί µε τους κ. Λοβέρδο και Παπαθεοδώρου) που θα συµµετάσχουν στην επιτροπή της Βουλής για το Σύνταγµα. Οσον αφορά την πρόταση του Κινήµατος Αλλαγής για την αναθεώρηση του Συντάγµατος, οι πληροφορίες λένε ότι θα λάβει την τελική της µορφή µετά τη σηµερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας υπό τη Φώφη Γεννηµατά, όπου θα ακουστούν και θα καταγραφούν όλες οι προτάσεις.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛΕυάγγελος Βενιζέλος