Βουλή: Χάνει την έδρα του ο Γιάτσιος της ΝΔ και την παίρνει ο Σταυρόπουλος
NewsroomΑλλαγή έδρας στο ελληνικό κοινοβούλιο καθώς τη θέση της ΝΔ στα Γρεβενά απέκτησε ο υποψήφιος βουλευτής Θανάσης Σταυρόπουλος που «πήρε» την έδρα από τον βουλευτή Ιωάννη Γιάτσιο, καθώς το Εκλογοδικείο έκανε δεκτή την ένσταση του σε βάρος του συνυποψήφιου του.
Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η ένσταση βασίσθηκε στη σχετική συνταγματική διάταξη που προβλέπει ότι «τα καθήκοντα του βουλευτή είναι ασυμβίβαστα με εταίρου ή μετόχου ή μέλους Διοικητικού Συμβουλίου επιχείρησης, η οποία αναλαμβάνει έργα ή μελέτες ή συναφείς συμβάσεις αναπτυξιακού ή επενδυτικού χαρακτήρα». Ως λογίζεται και η εταιρία ΑΝΚΟ, από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της οποίας, ο κ. Γιάτσιος, σύμφωνα με την ένσταση, δεν παραιτήθηκε εμπρόθεσμα.
Αναβολή για τους Σπαρτιάτες
Στο μεταξύ, το Εκλογοδικείο ανέβαλε (χωρίς να έχει προσδιοριστεί η νέα ημερομηνία) την εξέταση δυο ενστάσεων, κατά δυο βουλευτών των Σπαρτιατών.
Ειδικότερα, η πρώτη ένσταση η οποία αναβλήθηκε είναι του εκλογέα Κωνσταντίνου Παπαστεργίου ο οποίος στρέφεται κατά των βουλευτών των Σπαρτιατών Βασίλη Στίγκα (Β3 Νότιου τομέα Αττικής) και Πέτρου Δημητριάδη (Β’ Θεσσαλονίκης) πρώην νομικού συμβούλου του Ηλία Κασιδιάρη, όπως και κατά της αναπληρωματικής βουλευτού Β΄ Θεσσαλονίκης Ακριβής Πετροπούλου.
Η δεύτερη ένσταση που αναβλήθηκε είναι του Δημήτρη Παράβολου και της Φιλάνθης Αυραμέας κατά του βουλευτή Β΄ Πειραιά των Σπαρτιατών Αλέξανδρου Ζερβέα, αλλά και κατά της απόφασης 174/2023 του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου ως προς το μέρος που αφορά την ανακήρυξη των βουλευτών.
- Φρίκη στην Κυψέλη: Βρήκαν κατεψυγμένο βρέφος στις αποσκευές οικογένειας μέσα σε διαμέρισμα Airbnb
- Οι δημοσκοπήσεις του Σεπτεμβρίου θα δείξουν τη νέα ισορροπία - Η μάχη του 25% και ο γρίφος της Κεντροαριστεράς
- «Είμαστε απολύτως βέβαιοι»: Αρχαιολόγοι λένε ότι εντόπισαν τη χαμένη πόλη των θαυμάτων του Χριστού
- Ο εφιάλτης του υπερτουρισμού στην Κρήτη: Ο Μπάλος «βουλιάζει» από εκατοντάδες επισκέπτες