Πολιτική|09.04.2019 14:38

Novartis: Τι ακολουθεί μετά τη μεταβίβαση της δικογραφίας στη Βουλή

Κατερίνα Τζαβάρα

Η δικογραφία για την υπόθεση Novartis επέστρεψε στη Βουλή και στη βάση της διαβίβασής της θα ξεκινήσει μια σειρά κοινοβουλευτικών διαδικασιών που θα ολοκληρωθούν με την ψηφοφορία για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε μια πρώτη φάση, οι εκπρόσωποι των κομμάτων που μετέχουν στη Μόνιμη Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας θα λάβουν γνώση του περιεχομένους της δικογραφίας που έφθασε στη Βουλή σε τρεις ογκωδέστατους φακέλους.

Το γεγονός ότι η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα την άρση της βουλευτικής ασυλίας του κ. Λοβέρδου σημαίνει στην πράξη ότι θα ακολουθηθούν διαφορετικά βήματα σε σχέση με ό,τι είχε γίνει το 2018 όταν το σημείο αναφοράς ήταν ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.

Σύμφωνα με όσα προβλέπονται θα συνεδριάσει η Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας – πιθανότατα την επόμενη εβδομάδα - προκειμένου να γνωμοδοτήσει επί της άρσης ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ. Ακολούθως θα συγκληθεί η Ολομέλεια, η οποία με ονομαστική ψηφοφορία θα αποφασίσει τελικά για την άρση ή μη ασυλίας του κ. Λοβέρδου.

Σημειώνεται ότι στη μεν Επιτροπή έχει δικαίωμα να τοποθετηθεί ο Ανδρέας Λοβέρδος, στη δε συνεδρίαση της Ολομέλειας η συζήτηση μπορεί να γίνει με τη συμμετοχή πολλών βουλευτών και βεβαίως και των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ελεγχόμενος, πρώην υπουργός, θα διατυπώσει τις θέσεις του στη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, αργότερα σήμερα.

ΒουλήδικογραφίαNovartis