Πολιτική|07.11.2018 14:45

«Όχι» στην άρση ασυλίας του Πάνου Καμμένου

Κατερίνα Τζαβάρα

Η Επιτροπή γνωμοδότησε αρνητικά στο αίτημα των εισαγγελικών αρχών για άρση της βουλευτικής ασυλίας του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση των Χάρη Μάκα, Μιράντας Ξαφά και Ηλία Κανέλλη για συκοφαντική δυσφήμιση και ψευδή καταμήνυση. Ο υπουργός Άμυνας απέστειλε πολυσέλιδο υπόμνημα στην Επιτροπή χαρακτηρίζοντας ανυπόστατες τις καταγγελίες καθώς σύμφωνα με τον ίδιο από κανένα στοιχείο δεν προκύπτει η τέλεση των καταγγελομένων αδικημάτων. Η κυβερνητική πλειοψηφία αποφάσισε να γνωμοδοτήσει αρνητικά αλλά η τελική απόφαση θα ληφθεί σε συνεδρίαση της Ολομέλειας.

Επίσης, αναβλήθηκε η λήψη απόφασης για την υπόθεση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έπειτα από μήνυση που είχε υποβάλει εναντίον του ο δημοσιογράφος Θάνος Δημάδης. Στην πραγματικότητα το κώλυμα που παρουσιάστηκε είχε σχέση με τη διαδικασία αφού η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτα Κοζομπόλη ζήτησε μεν να τηρηθούν όσα προβλέπονται με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με τα προβλεπόμενα για τη βουλευτική ασυλία, αλλά η αντιπολίτευση έθεσε  θέμα επισημαίνοντας ότι αυτό πρέπει να το ζητήσει ο ίδιος ο υπουργός, με αυτοπρόσωπη παρουσία ή υπόμνημα. 

Ακολούθησε ψηφοφορία στην οποία ο πρόεδρος της Επιτροπής, Τάσος Κουράκης, συντάχθηκε με την αντιπολίτευση οπότε η υπόθεση οδηγήθηκε σε αναβολή προκειμένου να ζητηθεί από τον υπουργό να τοποθετηθεί.

Πάνος Καμμένος