Πολιτική|11.04.2019 13:13

Αθανασίου: «Στα καθήκοντα του υπουργού η μίζα» – Μαξίμου: «Να τον αποπέμψει ο Μητσοτάκης»

Newsroom

Διαστάσεις έντονης πολιτικής σύγκρουσης λαμβάνει η αντιπαράθεση σχετικά με τη φύση σκανδάλου Novartis και επομένως, με την παραγραφή ή μη της υπόθεσης, για τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται σε αυτή.

Με αφορμή τη δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης και νυν βουλευτή της ΝΔ, Χαράλαμπου Αθανασίου, το Μέγαρο Μαξίμου επανέρχεται δριμύτερο στις καταγγελίες περί προσπάθειας παραγραφής της υπόθεσης από Πειραιώς και Χαριλάου Τρικούπη, που ξεκίνησε χθες μετά τη συνέντευξη του πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο Α.Αθανασίου δήλωσε σήμερα το πρωί στην ΕΡΤ ότι η μίζα εντάσσεται στα καθήκοντα του υπουργού και ως εκ τούτου οι τυχόν ποινικές ευθύνες των υπουργών που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis, έχουν παραγραφεί.

Δείτε το βίντεο:

Με αφορμή την τοποθέτηση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης, το Μαξίμου σε ανακοίνωση του ανέφερε ότι «Μετά τον κ. Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για τον σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis». Μάλιστα, κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει για το εάν « υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

Μετά τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, ο κ. Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ακόμη πιο αποκαλυπτικός για το σχεδιασμό ΝΔ και ΚΙΝΑΛ για την παραγραφή των αδικημάτων του σκανδάλου Novartis.

Αναλυτικά η δήλωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού:

«Με περισσό θράσος ο κ. Αθανασίου τόλμησε να ξεστομίσει τη φράση ότι «η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού» και επομένως τυχόν εγκληματικές πράξεις πρώην υπουργών της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ έχουν  παραγραφεί και θα παραμείνουν ατιμώρητες. 
ΝΔ και ΚΙΝΑΛ θέλουν να ξαναέρθουν στην εξουσία για να ξεπλύνουν τυχόν ποινικές ευθύνες υπουργών τους για τη Novartis, καταψηφίζοντας την τροποποίηση που ψήφισε ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία στη Συνταγματική Αναθεώρηση για τον κατάπτυστο νόμο περί ευθύνης υπουργών. Ο κ. Μητσοτάκης υιοθετεί ότι η μίζα είναι στα καθήκοντα του υπουργού; Εάν ναι να το πει ανοιχτά, εάν όχι δεν έχει παρά να αποπέμψει τον κ. Αθανασίου άμεσα».

NovartisΕυάγγελος ΒενιζέλοςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΧαράλαμπος ΑθανασίουΜέγαρο Μαξίμου