Φλωρίδης για υπόθεση Αυγενάκη: «Ο ΣΥΡΙΖΑ που μιλά για κατάργηση ασυλίας πόσες φορές ψήφισε υπέρ»
Αλέξανδρος ΔιαμάντηςΕπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την πρόθεσή του να καταργήσει την βουλευτική ασυλία εξαπέλυσε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στη Βουλή.
Με αφορμή την υπόθεση του Λευτέρη Αυγενάκη ο κ. Φλωρίδης υπογράμμισε ότι το ζήτημα ήρθε στο φως της δημοσιότητας και σε γνώση της Πολιτείας χθες.
«Όπως όλοι συνομολογούν το περιστατικό απέκτησε χθες ονοματεπώνυμο, δεν θα χάριζε ο ΣΥΡΙΖΑ την ευκαιρία και ο ΣΥΡΙΖΑ χθες αντέδρασε», είπε αρχικά και ανέλυσε τι έγινε από τότε:
«Μόλις ήρθε σε γνώση μας έγιναν τα εξής:
- Η θεσμική αντίδραση του προέδρου της Βουλής. Επιβλήθηκαν ποινές
- Αντίδραση της ΝΔ ,ταχύτατα εκλήθη σε απολογία
- Αντίδραση του Κυριάκου Μητσοτάκη που άμεσα τον παρέπεμψε στη Επιτροπή Δεοντολογίας της ΝΔ με το ερώτημα της διαγραφής
- Άρα η Βουλή, η Κοινοβουλευτική Ομάδα, η κυβέρνηση και δικαιοσύνη κινήθηκαν εντός ωρών για να διευκρινιστεί το ζήτημα»
Αναφερόμενος, δε, στον ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Αναφέρεστε σε διατάξεις του συντάγματος που πρέπει να καταργηθούν. Ξέρετε που είναι η υποκρισία σας; Από τις 29 περιπτώσεις στη δεοντολογίας οι 28 γνωμοδότησαν για άρση ασυλίας. Εσείς που μιλάτε για κατάργηση πόσες ψηφίσατε. Τις περισσότερες δεν τις ψηφίσατε. Να μιλήσετε πρώτα με τον κ. Πολάκη να πάρετε την άδειά του Η μεγαλύτερη έλλειψη προστασίας θα ήταν του κ. Πολάκη που καλύπτετε», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων