Πολιτική|15.04.2019 15:49

Παπαμιμίκος στο Open TV: Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία

Newsroom

«Ήμουν, είμαι και θα είμαι Νέα Δημοκρατία. Είμαι σταθερός σε αυτά, που πιστεύω και την ιδεολογία μου. Όλοι όσοι είμαστε μέσα στη ΝΔ, από όποιο μετερίζι, θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, ώστε η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης να πάρουν αυτοδυναμία  στις επόμενες εκλογές» τόνισε στην πρώτη του συνέντευξη στην εκπομπή «Με το Ν και με το Σ» στο Open Τv μετά την ολοκλήρωση της θητείας του ως Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ το 2016 ο Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Ο ίδιος επαναλαμβάνει πως ουδέποτε θεώρησε ότι η πολιτική είναι αυτοσκοπός ενώ ερωτηθείς για το πολιτικό του μέλλον και δη για την προοπτική υποψηφιότητας του εν όψει εθνικών εκλογών απήντησε σιβυλλικά «όλα είναι ανοιχτά και όλα τα σκέφτομαι».

Μολονότι, ο κ. Παπαμιμίκος διαπιστώνει χαρακτηριστικά ότι «η πολιτική σήμερα έχει πιάσει πάτο. Το πολιτικό σύστημα είναι πλήρως απαξιωμένο και δικαιολογημένα οι περισσότεροι νέοι αποστρέφονται την πολιτική», ο ίδιος ενθαρρύνει τη νέα γενιά να συμμετέχει στα κοινά, υπερβαίνοντας τις δυσκολίες, που δημιουργούν τα διάφορα συστήματα.

Ερωτηθείς για ό,τι συνέβη στις εσωκομματικές εκλογές του 2015, ο πρώην γραμματέας της ΝΔ σημείωσε πως δέχθηκε πολλές επιθέσεις και τόνους λάσπης και υπογράμμισε ότι οι ενέργειες του υπαγορεύθηκαν από την ανάγκη να διαφυλαχθεί η ενότητα της παράταξης. Αναφερόμενος στον Αντώνη Σαμαρά τον χαρακτηρίζει ως έναν από τους καλύτερους πρωθυπουργούς των τελευταίων δεκαετιών, ενώ για τον Βαγγέλη ΜεΪμαράκη σημείωσε ότι «οι διαφορές ήταν πολιτικές και όχι προσωπικές. Τον σέβομαι και τον εκτιμώ. Έχει προσφέρει πολλά στην παράταξη και στην χώρα».

Η συνέντευξη περιστράφηκε και γύρω από τις προοπτικές της Θεσσαλονίκης. «Μία λεβέντισσα πόλη δεν μπορεί να μείνει στην μιζέρια, μπορεί να έχει γίνει στο παρελθόν, αλλά όλα είναι στο χέρι μας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαμιμίκος και έφερε το παράδειγμα της επιτυχούς φετινής πορείας του ΠΑΟΚ.

«Ο ΠΑΟΚ όταν ανασυγκροτήθηκε και αναδιοργανώθηκε, συνειδητοποίησαν και πίστεψαν όλοι ότι θα κάνουμε τα πάντα κόντρα σε όλους τους υπολοίπους, παίρνει το πιο παλικαρίσιο και μάγκικο πρωτάθλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Νέα ΔημοκρατίαΑνδρέας Παπαμιμίκος