ΥΠΕΞ: Ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός - Αλληλεγγύη στο Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό
Newsroom«Σήμερα συμπληρώνεται ένας χρόνος από τις φρικτές τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη δολοφονία αμάχων και προκάλεσαν μια επικίνδυνη κλιμάκωση στην περιοχή», αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτησή του στο Χ, με αφορμή την συμπλήρωση ενός χρόνου από την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.
«Κάθε μέρα οι σκέψεις μας είναι μαζί με τις οικογένειες των ομήρων και ζητάμε την άμεση και άνευ όρων απελευθέρωσή τους». «Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό λαό και το δικαίωμά του να ζει με ασφάλεια», τονίζει και προσθέτει:
«Στο ίδιο πνεύμα, η ανησυχητική έξαρση του αντισημιτισμού σε όλο τον κόσμο απαιτεί τις συλλογικές μας προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν θα γίνει ανεκτός σε κανένα πλαίσιο».
«Σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, ζητάμε την άμεση κατάπαυση του πυρός για την ανακούφιση των αμάχων, την αύξηση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για όσους έχουν ανάγκη, καθώς και την ανάγκη να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την επόμενη μέρα το συντομότερο δυνατό, δίνοντας στην περιοχή μια ευκαιρία για ειρήνη και ευημερία για όλους».
- Αγρότες: «Δεν τρώμε τον σανό της κυβέρνησης, δεν το κουνάμε από τα μπλόκα» - «Πολιορκία» σε γραφεία βουλευτών της ΝΔ στη Λάρισα
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Βόλος: Ο Μπέος έβαλε ζωντανό πόνι μέσα στη φάτνη - Η οργή φιλόζωων και η προκλητική απάντηση του δημάρχου Βόλου