Πολιτική|17.04.2019 15:34

Άσμα 450+: Επιμένουν οι δημιουργοί να αποσύρει το βίντεο ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Newsroom

Συνεχίζεται η κόντρα που ξέσπασε μεταξύ του σωματείου δημιουργών «Άσμα 450+» και του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση που είχαν μαζί του οι εκπρόσωποι του σωματείου, μια συνάντηση, για την οποία καταγγέλλουν, ότι έπεσαν θύματα του προεκλογικής εκμετάλλευσης από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Στην ανακοίνωσή τους καταγγέλλουν ότι το ραντεβού που είχαν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν έγινε με δική του πρωτοβουλία, όπως ισχυρίζεται ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αλλά έπειτα από δική τους πρόταση, όπως συνέβη και σε προηγούμενες συναντήσεις που είχαν τις προηγούμενες ημέρες με άλλους πολιτικούς αρχηγούς και εκπροσώπους κοινοβουλευτικών ομάδων.  

Οι δημιουργοί ζητούν, να σταματήσει να χρησιμοποιείται το φλέγον θέμα της διαχείρισης των πνευματικών δικαιωμάτων για εξυπηρέτηση πολιτικών ή αλλότριων σκοπών.

Ο Σταυρος Ξαρχάκος ζητεί την απόσυρση του επίμαχου βίντεο από την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους δημιουργούς. Σε ανάρτησή το στο Facebook αναφέρει:

«Σήμερα το πρωι πληροφορήθηκα ότι η χθεσινή συνάντηση μέρους των δημιουργών με τον  κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, χρησιμοποιήθηκε σε σποτ για να εξυπηρετηθεί ο προεκλογικός του αγώνας. Λυπάμαι πάρα πολύ.(....)

Τέλος, να πληροφορήσω τον κ.Μητσοτάκη, ότι δε ζητάμε κανένα συμβολικό ποσόν από κανέναν. Οι καλλιτέχνες δεν είμαστε επαίτες. Ζητάμε τους κόπους μας, ζητάμε αυτά που σε όλες τις πολιτισμένες χώρες υπάρχουν, ζητάμε να μπορούμε να ζούμε από το έργο μας, ζητάμε Δικαιοσύνη».

Τη θέση του μέσω των κοινωνικών δικτύων ξεκαθάρισε και ο Στάθης Δρογώσης, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι δεν υπήρξε σε κανένα «πηγαδάκι» στην συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και ότι όλα τα σωματεία των δημιουργών προσπαθούν να διαφυλάξουν τα δικαιώματα των καλλιτεχνών.

Κραουνάκης: «Βαθύτατα ανήθικη πράξη που προσβάλλει τους Δημιουργούς»

«Το γεγονός οτι ο Αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας εκμεταλλεύθηκε την επίσκεψη για να κάνει προεκλογικό αντιπολιτευτικό σποτ ειναι μια βαθύτατα ανήθικη πράξη που προσβάλλει τους Δημιουργούς», αναφέρει σε αναρτησή του ο Σταμάτης κραουνάκης, ο οποίος ζητά την απόσυρση του εν λόγω σποτ.

;

Δεληβοριάς: «Να αποσυρθεί το σποτ»

Ο Φοίβος Δεληβοριάς ξεκαθάρισε τη θέση του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τη συνάντησή του με τους εκπροσώπους των δημιουργών. Χαρακτήρισε, μάλιστα, το βίντεο που δημοσιοποιήθηκε προεκλογικό σποτ και ζητεί να αποσυρθεί η εικόνα του από αυτό.

«(...)Επειδή δεν έχει δε χρησιμοποιηθεί ποτέ η εικόνα μου σε προεκλογικό σποτ οποιουδήποτε κόμματος, παρακαλώ να αποσυρθεί. Αντιθέτως, πηγαίνω και θα πηγαίνω σε συναυλίες που στηρίζουν σκοπούς ανώτερους από το προσωπικό ή επαγγελματικό μου συμφέρον. Τέλος, να τονίσω κάτι που δεν αφορά εμένα. Στον αγώνα αυτόν είμαστε ταγμένοι όλοι οι δημιουργοί-και το εννοώ: όλοι. Ό,τι κι αν πιστεύουν, ό,τι κι αν ψηφίζουν, ό,τι τραγούδι κι αν είναι αυτό που υπηρετούν. Θα δούμε και θα βγάλουμε ανακοινώσεις για τις συναντήσεις μας με τους αρχηγούς όλων των κομμάτων πλην της Χρυσής Αυγής. Παρακαλώ θερμά, λοιπόν, να είναι  σεβαστός ο αγώνας και η ταλαιπωρία μας. Και κυρίως στο μεγάλο πρόβλημά μας να δείξουν την συναίνεση που δείξαμε εμείς μεταξύ μας. Θα είμαι σε όλες τις συναντήσεις των δημιουργών, ξεκάθαρος και αγωνιζόμενος όπως τα τελευταία 8 χρόνια και δεν θέλω ούτε εγώ ούτε τα τραγούδια μου να εξυπηρετήσουν ποτέ άλλους σκοπούς από αυτούς που επιλέγει το ανεξάρτητό μου ήθος».   

Μαξίμου: O κ. Μητσοτάκης δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους

Ο κ. Μητσοτάκης στην προσπάθειά του να πείσει πως είναι λαοφιλής, δεν ντράπηκε να εκμεταλλευτεί καλλιτέχνες εν αγνοία τους για ένα προεκλογικό σποτ.

Το χειρότερο όμως, είναι ότι την ώρα που η κυβέρνηση έχει δώσει μάχη για τη διαλεύκανση του διαχρονικού σκανδάλου της ΑΕΠΙ, το οποίο οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ άφησαν να γιγαντωθεί, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπόρεσε να κρύψει για άλλη μία φορά την ταύτισή του με τα επιχειρηματικά συμφέροντα, ζητώντας οι επιχειρηματίες αντί να τηρήσουν το θεσμικό πλαίσιο για τα πνευματικά δικαιώματα των καλλιτεχνών, να καταβάλλουν απλά «ένα συμβολικό ποσό για το ελληνικό τραγούδι».

T
Φοίβος ΔεληβοριάςΣταμάτης Κραουνάκηςκαλλιτέχνεςπνευματικά δικαιώματαΚυριάκος Μητσοτάκης