Την Παρασκευή η συνάντηση Γεραπετρίτη - Φιντάν: Το πρόγραμμα του Τούρκου ΥΠΕΞ στην Αθήνα
NewsroomΣυνάντηση με τον Χακάν Φιντάν θα έχει την Παρασκευή (7/11) στην Αθήνα ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο Γιώργος Γεραπετρίτης, θα υποδεχθεί το πρωί στο υπουργείο Εξωτερικών τον ομόλογο του και κατά την κατ’ ιδίαν συνάντηση των δύο Υπουργών, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν κοινές δηλώσεις στον Τύπο. Πριν την επιστροφή του στην Τουρκία θα παρατεθεί γεύμα εργασίας.
Σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Aksam, ενόψει της επίσκεψής του στην Ελλάδα, ο Χακάν Φιντάν ανέφερε: «Έχουμε την αρχή της αναζήτησης λύσεων στα υφιστάμενα ζητήματά μας με την Ελλάδα σύμφωνα με την αρχή του αμοιβαίου οφέλους (καζάν- καζάν), όπως ορίζει το όραμα που διατύπωσε ο πρόεδρός μας. Συζητάμε ποιοτικά τα υφιστάμενα προβλήματα και στοχεύουμε στον τερματισμό τους με τρόπο που θα μπορεί να είναι οριστικός και θα είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών. Λέμε να μετατρέψουμε το Αιγαίο σε θάλασσα ειρήνης».
- Η σφαίρα που πήρε την αθωότητα μιας γενιάς: 17 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξη και η μνήμη δεν σβήνει
- Kακοκαιρία Byron: «Κοκκίνησε» το Καστελόριζο από τα λασπόνερα - Αίτημα για κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης
- Δώρο Χριστουγέννων: Πότε θα πληρωθεί, σε ποιους και πώς να το υπολογίσετε
- Αυτά είναι τα ακριβά φάρμακα που θα διατίθενται και σε ιδιωτικά φαρμακεία από τον Ιανουάριο