Κηδεία Σημίτη: Συγκίνηση στο ύστατο χαίρε - Φώναξαν «αθάνατος» και χειροκρότησαν
NewsroomΟλοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, ο οποίος πέθανε την Κυριακή σε ηλικία 88 χρόνων. Το φέρετρο με τη σορό του Κώστα Σημίτη βγήκε από τη Μητρόπολη χειροκροτούμενο, ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος έξω από τη Μητρόπολη φώναζε «Αθάνατος».
«Αθάνατος» φώναξε ο κόσμος
Μετά την τελετή, η πομπή κατευθύνεται πεζή προς το Α' Νεκροταφείο Αθηνών με μια μικρή στάση στη Βουλή, ενώ θα ολοκληρωθεί με την απόδοση τριών τιμητικών βολών.Αφού ολοκληρώθηκε η εξόδιος ακολουθία, στην οποία χοροστάτησε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ξεκίνησαν οι επικήδειοι της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ανδρουλάκη, και των καθηγητών Τάσου Γιαννίτση (πρώην υπουργός), Γιάννη Βούλγαρη, και Κωνσταντίνου Τσουκαλά.
Μετά την τελετή, η πομπή κατευθύνεται πεζή προς το Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών και θα γίνει μια μικρή στάση στη Βουλή.
Ο Κώστας Σημίτης θα ταφεί σε χώρο δίπλα στο μνήμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
- «Σείεται» από τις διαδηλώσεις η Αλβανία: Σκηνές χάους στα Τίρανα - Πάνω από 1.000 συλλήψεις, πλαστικές σφαίρες, μολότοφ, δακρυγόνα και λεηλασίες
- Κινηματογραφική διάρρηξη στην Εύβοια: Έκαναν «κομμάτια» κοσμηματοπωλείο με μπουλντόζα - Βίντεο ντοκουμέντο
- Financial Times: Τρία μέτωπα, ένα μοιραίο λάθος - «Υπνοβατεί» ο πλανήτης προς τον Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο;
- «Παίρνουμε τη Βαστίλη»: 800.000 διαδηλωτές σε όλη τη Γαλλία - Πρωτοφανής καταστολή και βία