Μητσοτάκης για «Σπίτι μου 2»: Το πρόγραμμα ήδη προσφέρει μια ανάσα σε χιλιάδες
NewsroomΤο πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» είναι διαθέσιμο από χθες (15/1), με τους ενδιαφερόμενους να μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει σε ανάρτησή του ότι η όλη διαδικασία είναι πιο δίκαιη και πιο προσιτή, κάνοντας ειδική μνεία στο Ταμείο Ανάκαμψης.
Η ανάρτηση του πρωθυπουργού
«Με το πρόγραμμα "Σπίτι μου" περισσότεροι από 7.500 συμπολίτες μας έχουν μπει στο νέο τους σπίτι και συνολικά 9.000 έχουν υπαχθεί ήδη στο πρόγραμμα.
Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που με τη δεύτερη φάση του προγράμματος θα δώσουμε τη δυνατότητα σε ακόμα περισσότερους συμπολίτες μας να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Οι αιτήσεις για το «Σπίτι μου ΙΙ» άνοιξαν χθες και έχουν ήδη γίνει πάνω από 10.000 αιτήσεις μέσα σε λίγες ώρες στην σχετική πλατφόρμα μέσω του gov.gr. Η ανταπόκριση δείχνει πόσο σημαντική είναι αυτή η πρωτοβουλία για την κοινωνία μας.
Σχεδιάσαμε τη δεύτερη φάση του προγράμματος έτσι, ώστε να γίνει ακόμα πιο δίκαιο και προσιτό. Το όριο ηλικίας αυξάνεται στα 50 έτη, ενώ τα εισοδηματικά κριτήρια αναπροσαρμόζονται ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε ανθρώπους που ίσως αποκλείστηκαν στην πρώτη φάση να ενταχθούν. Με αυτόν τον τρόπο, 20.000 συμπολίτες μας θα μπορέσουν να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι, με δόση δανείου που συχνά είναι μικρότερη από το ενοίκιο που θα πλήρωναν για αντίστοιχη κατοικία.
Το "Σπίτι μου ΙΙ", όπως και το άλλο πρόγραμμα άτοκων δανείων, ύψους 400 εκ. ευρώ, για ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, δεν θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν χωρίς τη στήριξη του Ταμείου Ανάκαμψης που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μέσα από σκληρές διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν. Και ναι, ξέρουμε ότι από μόνο του δεν λύνει οριστικά το πολυδιάστατο ζήτημα της στέγασης, γι’ αυτό και έχουμε αναπτύξει ένα ευρύτερο πλέγμα πολιτικών με πάνω από 40 δράσεις άνω των 6,5 δισ. ευρώ. Όμως είμαστε υπερήφανοι που το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήδη προσφέρει μια ανάσα σε χιλιάδες συμπολίτες μας, βοηθώντας τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα.
Συνεχίζουμε να δουλεύουμε έτσι ώστε να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Για μια Ελλάδα που προσφέρει ευκαιρίες και φροντίζει για το μέλλον».
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων