Ο Δένδιας στο Λονδίνο για τους Meteor: Τα τουρκικά ΜΜΕ «βλέπουν» ελληνική ίντριγκα
Μαρία ΖαχαράκηΗ επίσκεψη του Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο για το θέμα των πυραύλων Meteor έχει προκαλέσει συζήτηση στον τουρκικό Τύπο.
Εφημερίδες όπως η «Μιλιέτ» παρουσιάζουν την ελληνική κίνηση ως μια απόπειρα υπονόμευσης της τουρκικής αμυντικής ενίσχυσης, δίνοντας έμφαση στη «διπλωματική εκστρατεία» της Αθήνας.
Το Λονδίνο ως τελευταίο ανάχωμα της Αθήνας
Μετά την ψυχρή απάντηση της Γαλλίας, που ξεκαθάρισε ότι δεν θα παρέμβει στην πώληση των Meteor στην Τουρκία, η Αθήνα στρέφεται στη Βρετανία.
Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Δένδιας μεταβαίνει στο Λονδίνο, επιχειρώντας να μπλοκάρει τη συμφωνία, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.
Η Γαλλία «πετάει το μπαλάκι» στη Βρετανία
Ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Σεμπαστιέν Λεκορνύ ξεκαθάρισε ότι το Παρίσι δεν έχει αρμοδιότητα να εμποδίσει τη συμφωνία, καθώς η πώληση αφορά το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Σταρ.
Οι διπλωματικές διεργασίες συνεχίζονται, ενώ η Τουρκία διαβάζει τις κινήσεις της Ελλάδας μέσα από το πρίσμα μιας στρατηγικής επιθετικότητας.
- «Υπερβόμβες ή Delta Force»: Οι επιλογές του Τραμπ για επίθεση στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- Δίκη για βίντεο στα Τέμπη: Νέα τροπή - Κατάσχονται και οι υπολογιστές της Περιφέρειας Θεσσαλίας
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Στο 32,7% ανέβηκε η ΝΔ - 7 στους 10 συμφωνούν με την αποστολή ελληνικών φρεγατών στην Κύπρο
- Γιατί καθυστερεί το ChatGPT μόνο για ενήλικες - «Έχουμε υψηλότερες προτεραιότητες» λέει η OpenAI