Μητσοτάκης: Η ανεργία μειώθηκε στο 8,7% - Αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών
NewsroomΣτην μείωση του ποσοστού της ανεργίας αναφέρθηκε με ανάρτησή του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: «Η βελτίωση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δημιουργώντας όλο και περισσότερες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας».
Σε άλλο σημείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε «σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Ιανουάριο του 2025 μειώθηκε στο 8,7%».
Η ανάρτηση Μητσοτάκη
«Η κατάσταση στην αγορά εργασίας αποτελεί έναν από τους πιο κρίσιμους δείκτες τόσο για την πορεία μιας οικονομίας, όσο και για την κοινωνική ευημερία. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, η ανεργία τον Ιανουάριο του 2025 μειώθηκε στο 8,7%, δηλαδή 3 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερα από πέρυσι, φτάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2008. Οι άνεργοι μειώθηκαν στους 408,2 χιλιάδες –το χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2008– ενώ οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν σε 4,29 εκατομμύρια.
Η βελτίωση αυτή δεν είναι τυχαία. Είναι αποτέλεσμα στοχευμένων πολιτικών που ενισχύουν την ανάπτυξη και τις επενδύσεις, δημιουργώντας όλο και περισσότερες, καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Κι έτσι θα συνεχίσουμε».
- Η φαρμακερή παρέμβαση της Κοβέσι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τα ομαδικά φίλια πυρά στον Σκέρτσο και η καθησυχαστική διαβεβαίωση του Μαρινάκη για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ
- Κινήσεις της κυβέρνησης για να περιορίσει τα… γαλάζια παράπονα: Ανοίγματα στους βουλευτές ενώ τα «καρφιά» συνεχίζονται
- Οι βομβαρδισμοί σταμάτησαν αλλά ο πόλεμος μεταφέρθηκε στα Στενά του Ορμούζ
- «Παράθυρο» 90 ημερών δίνουν τα στρατηγικά αποθέματα καυσίμων στην Ευρώπη - Πότε αναμένονται «καταστροφικές συνέπειες»