Τασούλας: Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας
Newsroom«Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας, είναι η πιο αισιόδοξη πηγή μας», τόνισε από την στρατιωτική παρέλαση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Τασούλας.
«Επί 9 χρόνια επαναλάμβαναν το ελευθερία ή θάνατος. Να ξαναθυμηθούμε τι σύνορα είχε το κράτος του 1830 για να καταλάβουμε πόσο δύσκολα ξεκινήσαμε και να εκτιμήσουμε την πορεία των 204 ετών. Η 25η Μαρτίου του 1821 είναι το μεγαλύτερο σχολείο μας, είναι η πιο αισιόδοξη πηγή μας, γι’ αυτό και την τιμήσαμε με τον καλύτερο τρόπο», είπε.
«Τα σύνορα του πρώτου ελληνικού κράτους έφταναν μέχρι τη Στερεά Ελλάδα, μέχρι τις γραμμές που σχηματίζουν οι εκβολές του Σπερχιού και του Αχελώου κι είχαμε επιπλέον την Εύβοια, τις Κυκλάδες και τις Σποράδες. Φτιάξαμε το πρώτο ελληνικό κράτος σε εποχή που επικρατούσαν απολυταρχίες κι έγινε ένα κράτος – παράδειγμα. Περιορισμένα σύνορα στην αρχή, απεριόριστες όμως οι φιλοδοξίες μας. Μέσα σε 204 χρόνια η Ελλάδα κατάφερε πάρα πολλά. Σήμερα η Ελλάδα είναι πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας, ένας τόπος που επιδιώκει την προκοπή του», είπε, μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων