Πολιτική|30.04.2019 18:51

Χ.Α.: Παραιτήθηκαν και οι τρεις ευρωβουλευτές - Αιχμές κατά Μιχαλολιάκου

Newsroom

Χωρίς εκπροσώπηση στο Ευρωκοινοβούλιο έχει μείνει η Χρυσή Αυγή μετά και την παραίτηση του ευρωβουλευτή Λάμπρου Φουντούλη, ο οποίος μάλιστα άφησε αιχμές κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Μιχαλολιάκος επιθυμεί να τοποθετήσει τον βουλευτή Γιάννη Λαγό επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, κάτι που προκάλεσε αντιδράσεις ειδικότερα από τον Λάμπρο Φουντούλη που μέχρι πριν από λίγο ήταν και ο μοναδικός ευρωβουλευτής της Χ.Α.

Η αρχή της διάλυσης της ευρωομάδας της ναζιστικής οργάνωσης είχε γίνει εδώ και ένα χρόνο με την ανεξαρτητοποίηση του Ελευθέριου Συναδινού ο οποίος κατεβαίνει πλέον υποψήφιος με τον Γιώργο Καρατζαφέρη. Πρόσφατα έγινε και η αποχώρηση του Γιώργου Επιτήδειου, ο οποίος κόπηκε απλό τον Μιχαλολιάκο λόγω της υποψηφιότητας Λαγού και ο οποίος μάλιστα ενημερώθηκε από τον ίδιο τον Μιχαλολιάκο για την απόφασή του να μην είναι και πάλι στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τελευταίο «κρούσμα» ήταν ο Λάμπρος Φουντούλης ο οποίος δεν έκρυψε την οργή του για τις αποφάσεις που πήρε ο αρχηγός της ναζιστικής οργάνωσης, με τον τελευταίο να κάνει λόγο για  ανάγκη «ανανέωσης» του ευρωψηφοδελτίου.

Ο μέχρι πρότινος ευρωβουλευτής της Χ.Α. άφησε αιχμές κατά του Νίκου Μιχαλολιάκου χρησιμοποιώντας μάλιστα κάποια λόγια που είχε πει ο τελευταίος κατά το παρελθόν. «Η Χρυσή Αυγή δεν θα σας προδώσει, εσείς μην προδώσετε τη ΧΑ», έσπευσε να τονίσει: «Όσον αφορά εμένα, ένα είναι σίγουρο: πως εγώ δεν πρόδωσα τη Χρυσή Αυγή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, Ο Λάμπρος Φουντούλης δεν έκρυψε την δεν έκρυψε την οργή του για το κόψιμό του λέγοντας, «άξιζα μια προσωπική επαφή για να μου ανακοινώσει την απόφασή του, για τους όποιους λόγους τον οδήγησαν σ’ αυτή…».

Σύμφωνα με τα όσα είχε αναφέρει ο  Ελευθέριος Συναδινός ο οποίος είχε κάνει λόγο μεταξύ άλλων και για για «μαύρα» χρήματα στα ταμεία της Χρυσής Αυγής η ναζιστική οργάνωση και τα κορυφαία στελέχη της, βλέποντας ότι βρίσκονται αντιμέτωποι με  καταδίκες αποφάσεις από την δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, ψάχνει τρόπους για να προστατεύσει όσους κινδυνεύουν με φυλακή και ένας από αυτούς τους τρόπους είναι η ασυλία. Όπως είχε πει χαρακτηριστικά η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να φυγαδεύσει τον βουλευτή Γιάννη Λαγό στις Βρυξέλλες μέσω της υποψηφιότητάς του στις ευρωκλογές, παρά το γεγονός ότι του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Νίκος ΜιχαλολιάκοςΧρυσή Αυγή