Υπόθεση Novartis: Στην εισαγγελία Διαφθοράς ως ύποπτος ο Ανδρέας Λοβέρδος
Σοφία ΣπίγγουΤην Παρασκευή (3/5) το πρωί καλείται να δώσει εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου στην εισαγγελία Διαφθοράς ο Ανδρέας Λοβέρδος, μετά την άρση της ασυλίας του από τη Βουλή.
Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κλήθηκε από την Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη προκειμένου να εξεταστεί ανωμοτί για την υπόθεση της Novartis και το αδίκημα της δωροδοκίας. Ο κ. Λοβέρδος ενδέχεται να ζητήσει και να λάβει προθεσμία προκειμένου να ενημερωθεί για το σύνολο των στοιχείων της δικογραφίας και να προετοιμάσει ενδεχομένως υπόμνημα παροχής εγγράφων εξηγήσεων.
Σημειώνεται, ότι ο Ανδρέας Λοβερδος δεν είναι κατηγορούμενος, αλλά καλείται ως ύποπτος, ενώ με την παροχή εξηγήσεων η εισαγγελέας ενδέχεται είτε να ασκήσει εναντίον του ποινική δίωξη, είτε να αρχειοθετήσει τη δικογραφία.
Στο μεταξύ, στην Εισαγελία Διαφθοράς έχει επιστρέψει από τη Βουλή και η δικογραφία για τον πρώην υπουργό Μάριο Σαλμά, αναφορικά με την υπόθεση των υπερτιμολογημένων αρθροσκοπήσεων, οπότε και αναμένεται να σταλεί και σε εκείνον κλήση για παροχή εξηγήσεων.
- Αποκάλυψη OPEN για ΟΠΕΚΕΠΕ: Έβαζαν τα χρήματα σε λογαριασμό νεκρού - Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα της Κρήτης
- Γονίδιο καρκίνου: Πέθανε παιδί στην Ελλάδα που είχε γεννηθεί από το σπέρμα του Δανού δότη - Νοσεί και το αδελφάκι του
- Σκάνδαλο Έπσταϊν: Νέες φωτογραφίες με Τραμπ, Γούντι Άλεν, Μπιλ Γκέιτς και Στιβ Μπάνον
- Πώς το DNA των πολικών αρκούδων μεταβάλλεται και προσαρμόζεται στις προκλήσεις της κλιματικής αλλαγής