Συνάντηση Γεραπετρίτη με Φιντάν στις Βρυξέλλες – Μετά το Πάσχα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας
NewsroomΜε τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν συναντήθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της Συνόδου των Υπουργών Εξωτερικών του NATO.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές οι δύο Υπουργοί συζήτησαν για την πορεία των διατλαντικών σχέσεων, καθώς και για τις διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις.
Κατά τις ίδιες πηγές, αντικείμενο της συνάντησης ήταν, επίσης, ο καθορισμός των επόμενων βημάτων του ελληνοτουρκικού διαλόγου. Συγκεκριμένα, συζήτησαν για το επόμενο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί μετά το Πάσχα, σε χρόνο που θα καθορισθεί, βάσει προγραμμάτων των 2 ηγετών. Στο πλαίσιο της συνάντησης συζητήθηκε και η διοργάνωση ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής στην Κωνσταντινούπολη στις 8-9 Μαΐου 2025.
- Η οικονομική εξίσωση γύρω από τα Στενά του Ορμούζ: Κερδίζει ή χάνει το Ιράν από τον αποκλεισμό;
- Βγαίνει από τη φυλακή ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος - Τι αποφάσισε το Συμβούλιο Εφετών
- Τραγικός επίλογος στην Κρήτη: Στον 33χρονο γιατρό που εξαφανίστηκε ανήκει η σορός που βρέθηκε
- Το μεγάλο στοίχημα του Μασκ: Μπορεί ο αναβαθμισμένος υπερ-πύραυλος της SpaceX να πετύχει;