Πολιτική|02.05.2019 23:01

Τσίπρας για Μητσοτάκη: Πηδάει σαν το φοριάρικο κατσίκι για να αποφύγει το debate

Newsroom

Ιδιαίτερα αιχμηρό το σχόλιο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα από την Κρήτη όπου βρίσκεται αναφορικά με την άρνηση του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης να συμμετάσχει σε ένα debate

Ο Αλέξης Τσίπρας κατά την αποψινή του ομιλία στην Κρήτη τόνισε ότι ζήτησε για ακόμα μια φορά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να έρθουν αντιμέτωποι σε μια τηλεοπτική μάχη αλλά εκείνος αρνήθηκε, «βγήκα και ζήτησα από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να ρθει σε μία ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση. Οι δυο μας να αναμετρηθούμε με επιχειρήματα», σχολιάζοντας την άρνηση του τελευταίου ο πρωθυπουργός ανέφερε χαρακτηριστικά, «άρχισε να πηδάει δεξιά και αριστερά, όπως λέτε εσείς εδώ στην Κρήτη σαν το φοριάρικο κατσίκι... για να αποφύγει αυτή την αναμέτρηση».

«Και καθώς άρχισε να πηδά δεξιά και αριστερά για να αποφύγει, προσπάθησε να πιαστεί από όπου έβρισκε μπροστά του, και το πρώτο πράγμα που βρήκε να πιαστεί, ήταν τα παντελόνια του Πολάκη και κρύφτηκε από πίσω, μπας και αναδείξει ως κεντρικό ζήτημα, όχι την τηλεοπτική αναμέτρηση για την οικονομία, αλλά να μας κάνει λέει η πρόταση μομφής διότι μας στέρεψε το ύφος», είπε στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας.

Συνεχίζοντας την επίθεση του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ,ο πρωθυπουργός ανέφερε, πως ο πρώτος κρύβεται πίσω από ισχυρά μιντιακά συστήματα, «δεν θέλω να αναφερθώ σε ζητήματα ή τους ιδίως από αυτούς οι οποίοι είχαν στενούς συνεργάτες ανθρώπους που διέπραξαν εγκλήματα και τους κάλυψαν δεν θα αναφερθώ σε αυτά θα πω μονάχα ουδείς σε αυτό τον τόπο που κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος ουδείς μπορεί να κρυφτεί και δεν θα το κάνει αυτό ούτε ο κύριος Μητσοτάκης όσο και αν έχει πίσω του ισχυρά μιντιακά συγκροτήματα πίσω από τα οποία κρύβεται θα μπω θα αναμετρηθεί και θα αναγκαστεί να αναμετρηθεί με την αλήθεια και με τις προτάσεις με τις προτάσεις και με τον πολιτικό λόγο και αν δεν θελήσει να κάνει αυτός θα είμαι εγώ εδώ να κάνω την με το λαό να μιλώ με τους ανθρώπους να πηγαίνω στα χωριά να βλέπω τους δημοκρατικούς πολίτες της προοδευτικούς πολίτες να παίρνω δύναμη και όλοι μαζί να ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να κάνουμε τον τόπο αυτόν καλύτερο Θέλω λοιπόν φίλες και φίλοι».

«Η τελική μάχη που θα ρθει τον Οκτώβρη να είναι μία ακόμα μεγάλη νίκη για τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις αυτού του τόπου μία μεγάλη νίκη για αυτούς που θέλουν να προχωρήσει ο τόπος και ιστορία μπροστά», είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε:

«Τους άκουσα σήμερα να λένε δώστε μας μία ευκαιρία και μας να κυβερνήσουμε. Καλά ρε παιδια, 40 χρόνια ποιος κυβερνούσε αυτό τον τόπο;40 χρόνια ποια οικογένεια κυβερνούσε; Ποιοι ήταν οι υπουργοί πρωθυπουργοί υπουργοί εξωτερικών υπουργοί εσωτερικών και κάναν απολύσεις σε δημοσίους υπαλλήλους;», είπε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε 

«Εμείς λοιπόν δίνουμε αυτή τη μάχη δίχως άγχος αλλά δίνουμε αυτή τη μάχη με απόλυτη εμπιστοσύνη τόσο στις δυνάμεις στις δικές μας όσο και στην κρίση του ελληνικού λαού γιατί ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη χρυσόψαρου ο ελληνικός λαός θυμάται και ποιοι λεηλάτησαν και ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα και ξέρει ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους θα πάει μπροστά για να πάει τη χώρα ακόμα πιο μπροστά ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν σε όλους εσάς και κυρίως ένα μεγάλο ευχαριστώ στην Προοδευτική συμμαχία που είστε εσείς Η Προοδευτική συμμαχία είναι ο καθένας από εσάς».

Βάλαμε τέλος στις περικοπές και τη λιτότητα

«Αν η πρώτη μεγάλη ιστορική εξέλιξη ήταν ο Αύγουστος του '18 όπου βγήκαμε και τυπικά από τα μνημόνια η δεύτερη μεγάλη εξέλιξη είναι ότι τούτες τις μέρες διώχνουμε το ΔΝΤ πάνω απ' το κεφάλι μας», είπε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι αυτό γίνεται δυνατό χάρη στην ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημείωσε ότι γι' αυτό έβαλαν πλάτη οι εργαζόμενοι, η μεσαία τάξη, οι συνταξιούχοι και πως όμως δεν έβαλαν όλοι πλάτη γι' αυτό και πως πέρυσι τέτοιο καιρό που ξεκίναγε η κυβέρνηση τη «μεγάλη μάχη» για να μην υπάρξει νέα περικοπή στις συντάξεις, κάποιοι «υποκριτές εδώ μας κατηγορούσαν ότι εμείς τις φέρνουμε τις περικοπές, τριγυρνούσαν στο Βερολίνο και τις Βρυξέλλες και έπιαναν τους κολλητούς τους, τον κ. Βέμπερ και τον κ. Σόιμπλε και τους παρακαλούσαν να τιμωρήσουν την ελληνική κυβέρνηση που τολμά να σηκώσει ανάστημα». «Και σήμερα φαίνεται ότι δεν έβαλαν μυαλό», σχολίασε, «όλη τους η στρατηγική είναι βασισμένη στην επικοινωνία και όχι στην ουσία».

Αντίθετα, είπε ότι με επιχειρήματα και όχι επικοινωνία, από τη ΔΕΘ τον περασμένο Σεπτέμβριο ο ίδιος είχε πει ότι τώρα μπορεί να εφαρμοστεί μια νέα οικονομική πολιτική: «βάλαμε τέλος στις περικοπές και τη λιτότητα, βάλαμε τέλος στην περικοπή των συντάξεων και δώσαμε μια επεκτατική πολιτική ενός δισ., εφαρμόζοντας μία προς μία τις δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης».

«Σήμερα η οικονομία πάει από το καλό στο καλύτερο και υπάρχουν περιθώρια και για νέα ευχάριστα νέα, για ακόμα καλύτερες μέρες το επόμενο διάστημα», σημείωσε.

Κυριάκος ΜητσοτάκηςΚρήτηΑλέξης ΤσίπραςΝέα Δημοκρατία