Νέα Δημοκρατία: Καταθέτει πρόταση για σύσταση προανακριτικής για τα Τέμπη
NewsroomΗ Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει αύριο Τρίτη 27 Μαΐου πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, που στοίχισε τις ζωές 57 συνανθρώπων μας.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η πρόταση της κυβερνητικής πλειοψηφίας θα αφορά μόνο στον πρώην υπουργό Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή και συγκεκριμένα το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος που είναι πλημμέλημα.
Εκτός πρότασης Σπίρτζης και υφυπουργοί
Στην πρόταση δεν θα συμπεριλαμβάνεται ο πρώην υπουργό Μεταφορών επί ΣΥΡΙΖΑ, Χρήστος Σπίρτζης, διότι το αδίκημα έχει παραγραφεί.Επισημαίνεται δε ότι το διαβιβαστικό της Δικαιοσύνης αφορά ρητώς μόνο υπουργούς και όχι υφυπουργούς.
«Δεν πρόκειται να στείλουμε κάποιον για κακούργημα από τη στιγμή που αυτό δεν στοιχειοθετείται σε καμία περίπτωση» δήλωσε πρόσφατα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας ότι ανά πάσα στιγμή το Δικαστικό Συμβούλιο, αν κρίνει ότι για οποιοδήποτε λόγο βλέπει κάτι διαφορετικό, έχει πάντα τη δυνατότητα να επιστρέψει την πρόταση στη Βουλή.
- Κραυγή απόγνωσης Έλληνα κτηνοτρόφου στο OPEN: «Ποια φέτα; Σε λίγο δε θα έχουμε γάλα ούτε για γιαούρτι»
- Δύσκολες ώρες για τον πατέρα της Μέγκαν Μαρκλ - Ακρωτηριάστηκε το πόδι του και νοσηλεύεται στην εντατική
- Κλήρωση Μουντιάλ 2026: Οι 12 όμιλοι για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού
- «Η Τουρκία εγκαταλείπει τα S-400 και ξεκινάει να προμηθεύεται F-35», λέει ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα