Πολιτική|11.07.2025 12:30

Υπουργείο Μετανάστευσης: Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών

Newsroom

Οι αυξημένες μεταναστευτικές ροές βρίσκονται στην κορυφή της κυβερνητικής ατζέντας και σε αυτό το πλαίσιο τις επόμενες ώρες θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, ώστε να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις για να περιοριστεί το φαινόμενο.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και βουλευτής Χανίων, Σέβη Βολουδάκη, ο περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, και ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης και δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκης.

Κατά τη σύσκεψη, αναμένεται να τεθεί μεταξύ άλλων και το ζήτημα δημιουργίας κέντρου κράτησης στην Κρήτη για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή την Πέμπτη, ο υπουργός Θάνος Πλεύρης τόνισε ότι η δημιουργία νέας κλειστής δομής κράτησης στην Κρήτη αποτελεί επιτακτική ανάγκη, καθώς το νησί βρίσκεται σε ζώνη αυξημένης μεταναστευτικής πίεσης λόγω της γεωγραφικής του θέσης. «Ήδη έχουν παραχωρηθεί κατάλληλοι χώροι από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας και βρίσκεται σε εξέλιξη ο σχεδιασμός για την άμεση κατασκευή της δομής. Πρόκειται για μία παρέμβαση στρατηγικής σημασίας», επεσήμανε ο υπουργός.

κυβέρνησημεταναστευτικόμετανάστεςΘάνος Πλεύρηςυπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλουειδήσεις τώρα