Πολιτική|10.05.2019 07:36

Ευρωεκλογές 2019: Κλείνει η ψαλίδα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ στη δημοσκόπηση για το OPEN

Newsroom

Την Πέμπτη 9/5 στο Open Tv, στην εκπομπή OPEN Mind με την Έλλη Στάη, παρουσιάστηκε η μεγάλη δημοσκόπηση της Alco -η πρώτη μετά την προκήρυξη των ευρωεκλογών, 18 ημέρες πριν από τις κάλπες για τις διπλές εκλογές- με σημαντικές ερωτήσεις και τις ανάλογες απαντήσεις από τους ψηφοφόρους: ποια είναι η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, ποια τα «κλειδιά» και τα κριτήρια της ψήφου, ποιον πολιτικό προτιμούν οι ψηφοφόροι, ποια η πρόθεση ψήφου, αλλά και τα «μυστικά» των μετακινήσεων, όπως και οι απαντήσεις των «αναποφάσιστων».

Ποια η πρόθεση ψήφου

Στις 5,9 μονάδες είναι η διαφορά της Νέας δημοκρατίας από τον ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων έχουν ως εξής: ΝΔ 25,3%, ΣΥΡΙΖΑ 19,4%, Χρυσή Αυγή 5,5%, ΚΙΝΑΛ 5% και ΚΚΕ 4,8%. Ακολουθούν η Ελληνική Λύση με ποσοστό 2,6%, η Λαϊκή Ενότητα με 2,4% και η Ένωση Κεντρώων με 2,2%. Tο Ποτάμι έχει 1,4%, οι ΑΝΕΛ 1,2% και το Μέρα 25 ποσοστό 1%. Άλλο δηλώνουν 4,7%, αποχή 7,6%, ενώ αναποφάσιστοι δηλώνουν 16,2%.

Στο στούντιο του OPEN Mind ανέλυσαν και σχολίασαν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος της Alco, Κώστας Παναγόπουλος, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Κώστας Σκανδαλίδης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Μέρα25 Κλέων Γρηγοριάδης, o δημοσιογράφος Θανάσης Λάλας και ο καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης Γεράσιμος Μοσχονάς.

Δείτε αναλυτικά στις κάρτες που ακολουθούν όλα τα σημαντικά αποτελέσματα:

δημοσκόπηση AlcoOPEN mindOpen TV