Πολιτική|09.05.2019 19:10

Άδωνις Γεωργιάδης για τον πατέρα του Τσίπρα: Έπαιρνε δουλειές από τον Παττακό

Newsroom

Συνεχίζεται την Πέμπτη η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, η οποία θα λήξει αργά το βράδυ της Παρασκευής (10.05.2019).

Την Τετάρτη, στο άνοιγμα της συζήτησης, η κόντρα ανάμεσα σε Τσίπρα και Μητσοτάκη ήταν «στο κόκκινο», με κατηγορίες ακόμα και σε προσωπικό επίπεδο. Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε την οικογένεια Τσίπρα, και συγκεκριμένα τον πατέρα τού πρωθυπουργού, ότι έκανε περιουσία με δουλειές από τη χούντα.

Την Πέμπτη, ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε την απάντησή του για αυτή την κατηγορία, αλλά όπως φάνηκε δεν κάλυψε τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος από το βήμα της Βουλής- συνέχισε να ισχυρίζεται ακριβώς το ίδιο αναφέροντας ότι έπαιρνε δουλειές από τον ταξίαρχο Στυλιανό Παττακό.

Πιο συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι ο Βασίλης Λεβέντης έχει πει πως δούλευε σε τεχνική εταιρεία του πατέρα του Αλέξη Τσίπρα η οποία έπαιρνε δουλειές από τον χουντικό Στυλιανό Παττακό. Χαρακτήρισε δε υποκριτική την απάντηση του πρωθυπουργού για τον πατέρα του και τις σχέσεις του με τη χούντα λέγοντας πως και ο Τέρενς Κουίκ που κάθετε τώρα στα υπουργικά έδρανα ήταν μαζί με τον Παττακό.

Επίσης, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε ως «χυδαίο σόου» την εμφάνιση του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια την Τετάρτη, σημειώνοντας πως ο κ. Τσίπρας είναι διπλά απολογούμενος για τις φωτογραφίες του με το κότερο. «Είναι απολογούμενος γιατί έκανε βόλτες στα γαλανά νερά του Ιονίου λίγες ημέρες μετά την τραγωδία στο Μάτι αλλά και γιατί ως αριστερός στηλίτευε τα κότερα» είπε ο ίδιος. Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επίθεση που εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά του Βέμπερ λέγοντας πως «όταν εκλεγεί στην ηγεσία της Κομισιόν τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα τον γλείφει και από το ‘’Go back mr Weber’’ πολύ εύκολα θα περάσει στο ‘’welcome’’ όπως έκανε και με την κυρία Μέρκελ».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης επιτέθηκε και στον Γιώργο Σταθάκη λέγοντας πως «αν χάσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές τότε ο νομός Χανίων θα βγάλει έναν βουλευτή κι αυτός θα είναι ο Παύλος Πολάκης» συμπληρώνοντας πως ο κ. Τσίπρας «ψηφίζει» και στηρίζει Πολάκη κι όχι Σταθάκη.

Αλέξης ΤσίπραςπατέραςΆδωνις Γεωργιάδης