Πολιτική|09.05.2019 22:33

Μπακογιάννη: Φασιστοειδής η λογική του Παύλου Πολάκη

Κατερίνα Τζαβάρα

«Δεν ξέρω γιατί πίστευα ότι ο κ. υπουργός θα απευθυνόταν με έναν διαφορετικό τρόπο σήμερα… », ανέφερε παίρνοντας το λόγο η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, δηλώνοντας απογοητευμένη από την ομιλία του αναπληρωτή υπουργού Υγείας που είχε προηγηθεί.

«Θέλω να σταθώ στη μεγάλη αξιακή διαφορά που έχουμε με τον κ. Πολάκη. Ο κ. Πολάκης μίλησε για τη δικιά σας και τη δικιά μας Δημοκρατία. Αυτό είναι φασιστοειδής λογική. Η Δημοκρατία είναι μία και σ’ αυτή έχουμε θέση όλοι», σημείωσε η κυρία Μπακογιάννη τονίζοντας, μάλιστα, πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας διατύπωσε μια τέτοια θέση «χωρίς αιδώ…».

Ο κ. Πολάκης «προσπάθησε να κάνει μία ρελάνς αλλά ήταν ατυχής», πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη. «Αυτό για το οποίο έψεξε τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν για το ότι έκανε χρήση μιας λεγόμενης θετικής διάκρισης». Τον έψεξε «γιατί έκανε χρήση ενός νόμου που προϋπήρχε του κ. Πολάκη, που του έδωσε το δικαίωμα να γίνει γιατρός. Αυτό που ονομάζουμε θετική διάκριση… Εμείς πιστεύουμε στη θετική διάκριση. Αυτό που έκανε ο κ. Πολάκης ήταν βαθιά ανέντιμο και αντιδημοκρατικό».

«Υπάρχουν όρια στη φασιστοειδή λογική και καλά θα κάνετε να το καταλάβετε. Γιατί όταν πέφτει σιγά-σιγά το δηλητήριο και δεν πειράζει το ένα, δεν πειράζει το άλλο,… τότε παθαίνουμε Μιθριδατισμό κι αυτό είναι επικίνδυνο»…

Παύλος ΠολάκηςΝτόρα ΜπακογιάννηΝέα Δημοκρατία