Μητσοτάκης στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών με Ζελένσκι: Μόνο η Ουκρανία να λάβει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας
NewsroomΟ Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε στην τηλεδιάσκεψη των ηγετών με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του Γάλλου προέδρου, Εμάνουελ Μακρόν.
Τόσο ο Έλληνας πρωθυπουργός όσο και οι υπόλοιποι ηγέτες ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα της συνάντησης του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και αντάλλαξαν απόψεις ενόψει της αυριανής συνάντησης του Ζελένσκι με τον Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Σημειώνεται πως στη συνάντηση θα συμμετάσχουν και Ευρωπαίοι ηγέτες.
«Μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις για ζητήματα κυριαρχίας»
«Η Ελλάδα μένει σταθερή στις πάγιες θέσεις της για την ανάγκη άμεσης εκεχειρίας και τη σημασία των εγγυήσεων ασφαλείας και της αμερικανικής συμμετοχής σε αυτές. Σχετικά με ζητήματα κυριαρχίας και εδαφικής ακεραιότητας, μόνο η Ουκρανία μπορεί να λάβει αποφάσεις» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
- Θύελλα αντιδράσεων μετά την αποκάλυψη του ethnos.gr για την πρόσληψη της συζύγου του Λαζαρίδη στη θέση του στη ΓΓ Ισότητας
- «Τους έλεγα να πάρουμε ασθενοφόρο και φοβόντουσαν μην μπλέξουν» - Τι κατέθεσε φίλος της Μυρτούς
- Chinamaxxing: Πώς το διαδίκτυο αναδιαμορφώνει θετικά την Κίνα στην κοινή γνώμη των ΗΠΑ
- Η τεχνητή νοημοσύνη ζωντανεύει το μεγαλείο του Μινωικού πολιτισμού - Πώς ήταν η Κνωσός του 1700 π.Χ.