Ανδρέας Βορύλλας: Πρωταθλήτρια δημοσίου χρέους η Ελλάδα στην Ευρωπαϊκή Ένωση
NewsroomΔέκα χρόνια μνημονίων και έξι χρόνια κυβέρνησης ΝΔ και η χώρα μας παραμένει πρωταθλήτρια δημοσίου χρέους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, υποστηρίζει μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νίκης Ανδρέας Βορύλλας με βάση στοιχεία που αποκάλυψε στη Βουλή.
Σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat, οι υψηλότεροι δείκτες δημόσιου χρέους προς το ΑΕΠ στο τέλος του τέταρτου τριμήνου του 2024 καταγράφηκαν στην Ελλάδα (153,6 %), την Ιταλία (135,3 %), τη Γαλλία (113,0 %), το Βέλγιο (104,7 %) και την Ισπανία (101,8 %), ενώ οι χαμηλότεροι καταγράφηκαν στην Εσθονία (23,6 %), τη Βουλγαρία (24,1 %) και το Λουξεμβούργο (26,3 %). Ο μέσος όρος Δημοσίου Χρέους στην Ευρωζώνη ανέρχεται σε 87,4%. Η Ελλάδα για να φτάσει τον μέσο όρο Δημοσίου Χρέους της Ευρωζώνης, θα πρέπει το Χρέος μας να πέσει στα 207,6 δις ευρώ, δηλαδή να μειωθεί κατά 157,3 δις ευρώ, κάτι που πρακτικά είναι αδύνατο, δεν συνέβη ούτε με το κούρεμα Χρέους του 2012!
Από την άλλη, η κυβέρνηση ισχυρίζεται ότι ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2,2%. «Ωραία στατιστική αλλά δυστυχώς δεν αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα των ελληνικών νοικοκυριών», υποστηρίζει ο Α.Βορύλλας.
- Πρόοδος μεν, εμπόδια δε μετά τη συνάντηση Τραμπ-Ζελένσκι: Ποια τα «αγκάθια» στη συμφωνία για την Ουκρανία
- Έτοιμοι για ρεβεγιόν στα μπλόκα οι αγρότες – Οι νέες κινητοποιήσεις
- Τι όπλισε το χέρι του άνδρα που πήγε να σκότωσει τη σύζυγό του – Το οικογενειακό δράμα πίσω από τις κλειστές πόρτες
- Σε άλλη χώρα ο κ. Πλεύρης δεν θα ήταν σήμερα Υπουργός. Τόσο απλά.