Πολιτική|16.01.2026 19:55

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός συμβουλίου της Ευρώπης η Νίνα Κασιμάτη

Νίκος Σβέρκος

Η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου για την τυπική πλήρωσης της θέσεις του στην κοινοβουλευτική συνέλευση του συμβουλίου της Ευρώπης υπό άλλες συνθήκες θα περνούσε στα ψιλά. Ωστόσο, η απόφαση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ τη θέση να καταλάβει ο γραμματέας της ΚΟ Διονύσης Καλαματιανός με αναπληρωτή τον Γιώργο Ψυχογιό, προκάλεσε αρκετές συζητήσεις.

Και αυτό γιατί μετά την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα, που ήταν μέλος της συγκεκριμένης κοινοβουλευτικής συνέλευσης, τα συγκεκριμένα καθήκοντα έφερνε εις πέρας η μέχρι πρότινος αναπληρωματική είναι η Νίνα Κασιμάτη.

Ωστόσο, η Νίνα Κασιμάτη βρίσκεται εδώ και καιρό σε απόσταση από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Πρώτα και κύρια, στην ψήφιση του προϋπολογισμού έσπασε τη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ και υπερψήφισε της αμυντικές δαπάνες κόντρα στο κόμμα της. Προχτές, δε, βρέθηκε στην τελετή άφιξης της φρεγάτας Κίμων, για την αγορά της οποίας παλιότερα είχε μιλήσει με θετικά λόγια.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνεται πως η επιλογή του Διονύση Καλαματιανού και του Γιώργου Ψυχογιού έγινε για να επιτευχθεί «η καλύτερη εκπροσώπηση του κόμματος», όπως λένε χαρακτηριστικά στελέχη κοντά στην ηγεσία.

Την ίδια ώρα πάντως, φήμες φέρουν το ΠΑΣΟΚ να κοιτάει με ενδιαφέρον την περίπτωση της Νίνας Κασιμάτη, αν και επισήμως η βουλεύτρια Β΄ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ έχει παλιότερα διαψεύσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Χαριλάου Τρικούπη. Η ίδια άλλωστε συμμετείχε κανονικά χθες (15/01) στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος.

Νίνα Κασιμάτηειδήσεις τώραΣΥΡΙΖΑΚουμουνδούρου