Μενδώνη vs Δούκας για τη Βασιλίσσης Όλγας: «Τον υιοθετεί ως δικό του - Έχει επιλεκτική μνήμη»
Newsroom«Μέτωπο» μεταξύ της Λίνας Μενδώνη και του Χάρη Δούκα για την ανάπλαση της Βασιλίσσης Όλγας. Η υπουργός Πολιτισμού κατηγορεί τον δήμαρχο της Αθήνας πως «πολέμησε το έργο» και τώρα δηλώνει «υπερήφανος και ευτυχής».
«Χαίρομαι, γιατί σήμερα ο Χάρης Δούκας όχι απλώς αποδέχεται και θαυμάζει τον δρόμο, που ολοκληρώνει την ενοποίηση των αρχαιολογικών χώρων της Αθήνας, αλλά τον υιοθετεί ως δικό του, λησμονώντας ότι ο φορέας υλοποίησης του έργου, η Ανάπλαση Α.Ε., τελεί -από το 2024- υπό την εποπτεία πέντε Υπουργείων, ανάμεσα στα οποία και το Υπουργείο Πολιτισμού. Ο σχεδιασμός του έργου ξεκίνησε τη δεκαετία του 1990. Η υλοποίηση του έργου ήταν στις προτεραιότητες του Δημάρχου Κώστα Μπακογιάννη. Το Υπουργείο Πολιτισμού συνέπραξε, τότε, με τον Δήμο της Αθήνας, καθώς η διαμόρφωση της Βασιλίσσης Όλγας αναδεικνύει μείζονες αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της πόλης. Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του δρόμου έφεραν στο φως πολύ σημαντικές αρχαιότητες, που συμπληρώνουν την εικόνα των Αθηνών στη μετάβασή τους από την κλασική αρχαιότητα στη ρωμαϊκή περίοδο. Η ανάδειξή τους καθιστά τον “πολυτροπικό δρόμο” της Αθήνας ένα από τα πλέον πολύτιμα τοπόσημα στη μεγάλη ιστορική διαχρονία της πρωτεύουσας».
Ανταποδίδει τα «πυρά» ο Δούκας
Ο Χάρης Δούκας, ανταποδίδοντας τα παραπάνω «πυρά» αναφέρει πως η υπουργός «έχει επιλεκτική μνήμη» και «ξεχνά ότι ο αρχικός σχεδιασμός Μπακογιάννη προέβλεπε ότι η Βασιλίσσης Όλγας θα ήταν πεζόδρομος».
«Η Υπουργός Πολιτισμού έχει επιλεκτική μνήμη. Ξεχνά ότι ο αρχικός σχεδιασμός Μπακογιάννη προέβλεπε ότι η Βασιλίσσης Όλγας θα ήταν πεζόδρομος. Ενώ απαίτηση των Αθηναίων και προγραμματική μας δέσμευση ήταν η μετατροπή της σε πολυτροπικό δρόμο ήπιας κυκλοφορίας, για να σταματήσει η ταλαιπωρία των πολιτών. Όπως και έγινε. Καλό Πάσχα σε όλους», γράφει σε ανάρτησή του.
- «Ναι» της Κομισιόν σε έκτακτο φόρο στα υπερκέρδη των εταιρειών καυσίμων λόγω του πολέμου στο Ιράν
- «Ήταν μόλις 26 ετών»: Πέθανε φοιτητής που διασωληνώθηκε στη ΜΕΘ μέσω τηλεϊατρικής - Το ξέσπασμα της οικογένειάς του
- Μέγα γκάφα του CNN: «Πέθανε» τον Μάικλ Τζ. Φοξ - Πώς αντέδρασε ο διάσημος ηθοποιός
- «Δεν είναι τεχνητή νοημοσύνη»: Πώς βρέθηκαν 250 σκύλοι μέσα σε σπίτι - Η φωτογραφία που έγινε viral