Πολιτική|24.05.2019 09:06

ΚΙΝΑΛ: Προσκλητήριο σε πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ

Φώφη Γιωτάκη

Η πρόεδρος του Κινήµατος Αλλαγής θεωρεί καθοριστικής σηµασίας την «επιστροφή» ψηφοφόρων που εµπιστεύτηκαν το 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ και τώρα δηλώνουν απογοητευµένοι ή αναποφάσιστοι, ενώ µε αφορµή την οµιλία της στη Θεσσαλονίκη σκοπεύει να εξαπολύσει εκ νέου σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της Νέας Δηµοκρατίας για την επιχείρηση αφαίµαξης δυνάµεων του κόµµατός της λίγο πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη προϊδεάζουν για τον κορµό της επίθεσης, λέγοντας µε δηκτικό ύφος ότι «τις τελευταίες µέρες ο κ. Μητσοτάκης µπερδεύεται συχνά. Λανσάρει τώρα τη θεωρία περί χαµένης ψήφου µε το “χαριτωµένο” επιχείρηµα ότι δήθεν “είµαστε όλοι ίδιοι”. Ξέρουµε ποια ανάγκη τον οδηγεί στο να συγχέει πολιτικές διαδροµές, αρχές και αξίες. Οµως εµείς, σε αντίθεση µε εκείνον, είµαστε περήφανοι για την ιστορία µας, το έργο και την προσφορά του ΠΑΣΟΚ και της µεγάλης δηµοκρατικής παράταξης στην Ελλάδα και στους Ελληνες. ∆εν την εκχωρούµε, δεν τη δανείζουµε και δεν θα επιτρέψουµε σε κανέναν να την καπηλευτεί».

«Iδια παγίδα» Είναι η τρίτη φορά -σύµφωνα µε το Κίνηµα Αλλαγής που ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στήνουν την ίδια παγίδα: «Μιλούν για ντέρµπι ενώ το µατς έχει λήξει. Παλιό το κόλπο, αλλά δεν τσιµπάει πια κανείς. Οποιος αναπαράγει το δίπολο δίνει ανάσα ζωής στον Τσίπρα. Αυτό το ξέρει ο Μητσοτάκης και το κάνει συνειδητά, γιατί και οι δύο βολεύονται παριστάνοντας τους δήθεν µονοµάχους». Ειδικότερα για τον πρωθυπουργό η Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζει ότι η «αποστρατεία» του επιτυγχάνεται µόνο µε ψήφο την Κυριακή στο Κίνηµα Αλλαγής. «Γι’ αυτό, καµία ψήφος χαµένη» είναι το σύνθηµα που επαναλαµβάνουν, για να στείλουν στους εν δυνάµει ψηφοφόρους το µήνυµα ότι το δίπολο θα σπάσει µόνο µε την ενίσχυση της εκλογικής δυναµικής του ΚΙΝΑΛ. Χθες η κυρία Γεννηµατά συνέχισε την περιοδεία της στο Περιστέρι, όπου είχε συνάντηση µε εργαζόµενους του ΙΚΑ.

Φώφη ΓεννηματάΚΙΝΑΛ