Πολιτική|25.05.2019 15:38

Εκλογές 2019: Στιγμές χαλάρωσης με τσίπουρα και μεζέδες για τους πολιτικούς (vid)

Newsroom

Η μάχη του μπαλκονιού τελείωσε και η προεκλογική αυλαία έπεσε σε κλίμα πόλωσης. Ένα 24ωρο πριν την προσφυγή στις κάλπες οι πολιτικοί περνούν τη μέρα τους με χαλαρές συναντήσεις. 

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τους κυβερνητικούς συντάκτες σε ουζερί του Κερατσινίου. Ο πρωθυπουργός σε συνομιλία που είχε με τους δημοσιογράφους εμφανίστηκε κουρασμένος, αλλά ανεβασμένος ψυχολογικά καθώς ήταν πρωτόγνωρος ο τρόπος που τον αντιμετώπισαν οι πολίτες στην προσωπική επαφή που είχε μαζί τους όλο αυτό το διάστημα. Παράλληλα εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τον προεκλογικό αγώνα και την στρατηγική του, αισιόδοξος και με πολιτική αυτοπεποίθηση. Ακόμη έδωσε ιδιαίτερη σημασία στα μπάνια του λαού ενώ είπε ότι σήμερα ήταν η πρώτη χαλαρή μέρα έπειτα από πολύ μεγάλο διάστημα και φρόντισε να περάσει λίγες ώρες με τα παιδιά του. 

Από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με δημοσιογράφους σε καφέ στο Παγκράτι. Στο γαλάζιο επιτελείο υπάρχει αισιοδοξία για την έκβαση του αυριανού αποτελέσματος ενώ αρνήθηκε ευγενικά να αποκαλύψει τα δικά του προγνωστικά. Ακόμη υπάρχει ικανοποίηση στην πλευρά του προέδρου της ΝΔ αναφορικά με την ποιότητα της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΔ. Παράλληλα το μήνυμα που στέλνει η Πειραιώς είναι ο κόσμος να προσέλθει μαζικά στις κάλπες για να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα.

Η Φώφη Γεννηματά παραθέτει γεύμα σε δημοσιογράφους στην Καισαριανή. To κλίμα που επικρατούσε ήταν χαλαρό ενώ υπήρξε ικανοποίηση για το κλίμα που έγινε η προεκλογική εκστρατεία. 

Τέλος ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας βρέθηκε στο εκλογικό περίπτερο του Περιστερίου. Εκεί συνομίλησε με πολίτες ενώ τους μοίρασε γαρύφαλλα. Παράλληλα συνοδευόταν από κορυφαία στελέχη του Περισσού. Στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε ένα Ικαριώτικο στέκι όπου σε χαλαρή διάθεση συνομίλησε με δημοσιογράφους και πολιτικά στελέχη. 

Την ίδια τακτική ακολούθησαν και οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες στη Θεσσαλονίκη  Ο Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από συνεργάτες του βρέθηκε σε κεντρικό στέκι της πόλης. Ο Χρήστος Γιαννούλης βρέθηκε και αυτός σε κεντρικό μαγαζί της συμπρωτεύουσας. Ο υποψήφιος δήμαρχος Νίκος Ταχιάος και η οικογένειά του βρέθηκαν σε κεντρική καφετέρια. Η Κατερίνα Νοτοπούλου μαζί με συνεργάτες της έκανε μία βόλτα στην αγορά. Τέλος ο υποψήφιος δήμαρχος Γιώργος Ορφανός από νωρίς έκανε βόλτα στη λαΐκή αγορά της Ξηροκρήνης και στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην Τριανδρία.

Ευρωεκλογέςεκλογές 2019