Πολιτική|26.05.2019 21:43

Τσακαλώτος για Exit Poll: Οι δημοσκοπήσεις έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα (vid)

Newsroom

Exit poll - Εκλογές 2019: Τη δική του πρώτη ανάλυση για τις προβλέψεις του Exit Poll της Κάπα Research έκανε στην ΕΡΤ ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακαλώτος σχολίασε με χιούμορ τα αποτελέσματα: «Έχουμε ένα Exit Poll και όχι τα αποτελέσματα, δεν θέλω να στεναχωρήσω τον Ηλία Νικολακόπουλο, αλλά υπάρχει ένα ρητό που λέει "και οι δημοσκοπήσεις και η στατιστική έχουν ένα κοινό με τα λουκάνικα. Δεν θέλεις να δεις πως φτιάχνονται"».

«Επομένως πρέπει να περιμένουμε τα αποτελέσματα. Θυμάμαι το βράδυ του δημοψηφίσματος που τα Exit Poll προέβλεπαν 51% και 49%. Τον Σεπτέμβρη του 2015 που ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένα αποτέλεσμα πάνω από την ψηλότερη τιμή που έδιναν οι προβλέψεις και η Νέα Δημοκρατία πήρε κάτω από το χαμηλότερο ποσοστό της. Επομένως θεωρώ πως πρέπει να υπάρχει μια προσοχή».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών έκανε το πολιτικό του σχόλιο. «Νομίζω ότι το βασικό είναι ότι οι αντίπαλοί μας είχαν ως στόχο σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό απέτυχε. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρατήσει αρκετές δυνάμεις για να αποδείξει ότι δεν θα φύγει από την πολιτική σκηνή».

Το δεύτερο σχόλιο του υπουργού ήταν το εξής: «Δεν είχαμε αντιπαράθεση για προγράμματα κυβέρνησης. Δεν ξέρω καν τι αναφέρει η Νέα Δημοκρατία και το πρόγραμμά της για τον δημοσιονομικό χώρο. Η Νέα Δημοκρατία έχει αποφύγει αυτή τη συζήτηση, επομένως στις εθνικές εκλογές θα πρέπει να γίνει αυτή η συζήτηση».

Επιπλέον υπογράμμισε: «Βλέπουμε πως τις τελευταίες ώρες πολλοί άνθρωποι πηγαίνουν στα εκλογικά κέντρα και σύμφωνα με τη δική μας εμπειρία το αποτέλεσμα μπορεί να ανατραπεί. Ο κόσμος μας κατεβαίνει στις συγκεντρώσεις και έχει ένα πολύ υψηλότερο ηθικό απ’ ότι είχε πριν δύο μήνες. Αυτό στο μέλλον θα δουλέψει υπέρ μας».

Ευκλείδης ΤσακαλώτοςΔημοτικές εκλογέςεκλογές 2019exit poll