Πολιτική|26.05.2019 21:13

Exit poll: Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για το πού θα κλειδώσει η τελική διαφορά (vids)

Newsroom

Exit poll - Εκλογές 2019Για διαφορά που θα ξεπερνά τις πέντε μονάδες και ενδεχομένως να φτάσει τις επτά κάνουν λόγο οι αναλυτές των τηλεοπτικών καναλιών. Σύμφωνα με αυτές, ο ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 25% έως 29%, η Νέα Δημοκρατία από 32% έως 36%, το Κίνημα Αλλαγής από 7% έως 9%, και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ από 5%-7%. 

Exit poll: Η ανάλυση για το Open TV από τον Κώστα Παναγόπουλο (Alco)

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος παρουσίασε στην εκπομπή του Open TV «Εκλογές 2019 - Η ώρα της απόφασης» το exit poll με τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

«Η επιλογή σε μεγάλο βαθμό οφείλεται στη συγκυρία, στο αίσθημα, στην έκφραση της στιγμής. Για παράδειγμα σήμερα μπορεί να είμαι δυσαρεστημένος και να επιλέξω κάτι και αύριο να επιλέξω κάτι άλλο. Άρα όποιος πολιτικός οργανισμός θεωρήσει το όποιο ποσοστό το κατοχύρωσε κάνει πολύ μεγάλο λάθος. Κατά το exit poll δεν υπάρχει "εάν" σε ότι αφορά το πρώτο κόμμα. Το πρώτο κόμμα είναι δεδομένο κατά το exit poll και είναι η ΝΔ» ανέφερε.  

«Η κάλπη θα μας πει την πραγματική διαφορά. Το exit poll μας δίνει ένα κόμμα που βρίσκεται στην τρίτη θέση και είναι το ΚΙΝΑΛ» ανέφερε μεταξύ άλλων. Παράλληλα ο Κώστας Παναγόπουλος τόνισε ότι δίνεται μάχη για την τέταρτη θέση ανάμεσα σε ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή».

Exit Poll ΕΡΤ - Νικολακόπουλος: Μια σημαντική νίκη της ΝΔ

«Σαφώς πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική νίκη της ΝΔ», εκτίμησε ο Ηλίας Νικολακόπουλος και συνέχισε: «Η ΝΔ κερδίζει τον στόχο της πλειοψηφίας και αποκτά 33,5 ποσοστιαίες μονάδες σύμφωνα με την εκτίμηση της Κapa Research. Μια διαφορά με βάση τους μέσους όρους περίπου στις 5 ποσοστιαίες μονάδες. Από ό,τι φαίνεται, η ΝΔ επιβεβαίωσε τη συσπείρωση με εισροές και από άλλους χώρους. Ένα κομμάτι των ψηφοφόρων της ΧΑ εισέρρευσε στη ΝΔ και άλλο ένα στην ‘’Ελληνική λύση’’ του κ. Βελόπουλου. Το ΚΙΝΑΛ βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από τις Ευρωεκλογές του ‘14 και λίγο υψηλότερα από το 2015», τόνισε ο ίδιος.

Φαναράς: Ιδιαίτερα υψηλά τα ποσοστά για τις ευρωεκλογές

«Φαίνεται ότι επιστρέφουμε στην εποχή του δικομματισμού ενώ αυτά τα ποσοστά είναι ιδιαίτερα υψηλά για ευρωεκλογές. Μπορεί να δούμε να υποχωρούν λίγο τα δύο μεγάλα κόμματα ισορροπα και να ενισχύονται μικρότερα σχήματα. Έχουμε δύο κόμματα (Βελόπουλου και Βαρουφάκη) που έχουν πιθανότητα να εκλέξουν ευρωβουλευτή. Από εκεί και πέρα εάν το Exit Poll επιβεβαιωθεί η ΝΔ θα εκλέξει 8-9 ευρωβουλευτές, ο ΣΥΡΙΖΑ 6-7, το ΚΙΝΑΛ 2-3, και το ΚΚΕ με τη Χρυσή Αυγή 1. Τώρα όσον αφορά την «Ελληνική Λύση» και το ΜΕΡΑ 25 αυτά έχουν πιθανότητα να εκλέξουν από 0 έως 1 ευρωβουλευτή» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis.

Δημοσκόπηση Pulse: Ενδιαφέρον στοιχείο το ΚΙΝΑΛ στην τρίτη θέση

Η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, συγκέντρωσε πάνω από 30% στις δημοσκοπήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει υψηλό ποσοστό, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Το ενδιαφέρον, σύμφωνα με τον κανάλι του Φαλήρου, είναι το ποσοστό που συγκεντρώνει το ΚΙΝΑΛ, που βρίσκεται στην τρίτη θέση. 

Στις 7% μονάδες, σύμφωνα με τον δημοσκόπο της Pulse, Γιώργο Αράπογλου, κυμαίνεται η διαφορά ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.

εκλογές 2019exit pollΔημοτικές εκλογέςΕυρωεκλογές