Γαβριήλ Σακελλαρίδης: Μάθαμε πως θα υπάρχουν και golden boys στην Εκκλησία - Άμεσα ο διαχωρισμός εκκλησίας-κράτους
NewsroomΑνάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στην οποία σχολιάζει την πρόθεση της κυβέρνησης να εγκρίνει αυξήσεις στους ιεράρχες που θα ξεκινούν από 60% και θα φτάνουν μέχρι και 95%, έκανε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Ο επικεφαλής της Νέας Αριστεράς ζητά:
- Να αρνηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι Ιεράρχες τις προκλητικές αυξήσεις τους.
- Να γίνει άμεσα χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους και η κυβέρνηση να πάρει θαρραλέες αποφάσεις για την εκκλησιαστική περιουσία, που θα κερδίσει το Δημόσιο.
- Τα προοδευτικά κόμματα να πάρουν επιτέλους θέση και να βάλουν φραγμό στις εξοργιστικές αυξήσεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας
Αναλυτικά η ανάρτησή του
Τώρα μάθαμε πως θα υπάρχουν και golden boys στην Εκκλησία.
Με βάση νομοσχέδιο του κ. Πιερρακάκη ο Αρχιεπίσκοπος, οι Μητροπολίτες και οι Τιτουλάριοι Μητροπολίτες θα πάρουν αυξήσεις στους μισθούς τους από 60 έως 95%! Και φυσικά αυτές θα τις πληρώσουμε πάλι εμείς.
Την ίδια ώρα οι υπάλληλοι του δημοσίου αγωνιούν πώς θα βγάλουν το μήνα, ενώ η κυβέρνηση αρνείται πεισματικά να τους δώσει τον 13ο και τον 14ο μισθό. Οι όποιες αυξήσεις, δε στους κατώτατους μισθούς δεν έχουν καμία σχέση με αυτές που θα πάρουν οι ιεράρχες, ενώ γενικά οι μισθοί σε όρους αγοραστικής δύναμης βρίσκονται στον πάτο της Ευρώπης.
Οι αυξήσεις είναι προκλητικές. Και η κυβέρνηση προχωρά σε αυτές ώστε στις κάλπες να έχει μαζί της την «Δεξιά του Κυρίου»
Γι αυτό πρέπει εδώ και τώρα
Να αρνηθεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι υπόλοιποι Ιεράρχες τις προκλητικές αυξήσεις τους.
Να γίνει άμεσα χωρισμός Εκκλησίας και Κράτους και η κυβέρνηση να πάρει θαραλέες αποφάσεις για την εκκλησιαστική περιουσία, που θα κερδίσει το Δημόσιο.
Τα προοδευτικά κόμματα να πάρουν επιτέλους θέση και να βάλουν φραγμό στις εξοργιστικές αυξήσεις της εκκλησιαστικής ιεραρχίας
- Κασσάνδρα Χαλκιδικής: Ο εφιάλτης της λειψυδρίας, το αλλόκοτο νυχτερινό πότισμα και οι άδειες δεξαμενές
- Axios: Ο Τραμπ σκέφτεται νέα μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση κατά του Ιράν -«Δεν έχουν υποστεί αρκετό πόνο»
- Νέο βίντεο ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Σταύρου Γεωργίου: Η στιγμή που ο 28χρονος βγαίνει από το γραφείο του ποινικολόγου
- Έγκλημα στη Σύρο: Από μαχαιριά στην πλάτη ο θάνατος της 42χρονης - «Πήγε να μας ληστέψει» λένε οι κατηγορούμενοι