ΕΛ.Α.Σ. για Μητσοτάκη στη ΔΕΘ 2026: «Αλαζονεία, ένδεια επιχειρημάτων και εκνευρισμός»
Newsroom«Οι ειρωνικές επιθέσεις του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς του αντιπάλους αποδεικνύουν την αλαζονεία, την ένδεια επιχειρημάτων, αλλά και τον εκνευρισμό του», αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης, Θεώνη Κουφονικολάκου, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Τύπου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ 2026.
«Ο κ. Μητσοτάκης απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνησή του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα και ο ίδιος δεν έχει κανένα ουσιαστικό επιχείρημα προς τον ελληνικό λαό, για να του εμπιστευτεί μια ακόμη τετραετία», σημειώνει στη δήλωσή της.
«Κυβέρνησε επτά χρόνια σε ιδανικές δημοσιονομικές συνθήκες»
Η κ. Κουφονικολάκου υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση είχε στη διάθεσή της ευνοϊκές δημοσιονομικές συνθήκες, τις οποίες, όπως αναφέρει, δεν αξιοποίησε για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση των πολιτών.
«Κυβέρνησε 7 χρόνια στις ιδανικότερες δημοσιονομικές συνθήκες, χάρη στην έξοδο από τα μνημόνια και τη ρύθμιση του χρέους που κατάφερε ο Αλέξης Τσίπρας. Και αντί να πάει τη χώρα μπροστά, μας ξαναγύρισε πίσω. Συρρίκνωσε πρωτοφανώς την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων και βύθισε τη χώρα στη διαφθορά», αναφέρει.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.Α.Σ., από τις απαντήσεις του πρωθυπουργού «έγινε φανερό ότι δεν αποδέχεται την εικόνα που έχουν οι πολίτες για την οικονομική τους κατάσταση σήμερα σε σύγκριση με το 2019.»
Όπως σημειώνει, ο Κυριάκος Μητσοτάκης «δεν μπορεί να χωνέψει το γεγονός ότι οι πολίτες αξιολογούν στην πλειοψηφία τους πως το '19, παρά τα μνημόνια, είχαν περισσότερα στην τσέπη από σήμερα, οκτώ χρόνια μετά την έξοδο από την κρίση».
Παράλληλα, του καταλογίζει ότι δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη κοινωνικής προστασίας για τους δανειολήπτες που επιβαρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης, απορρίπτοντας τη λογική ότι τέτοιες πολιτικές αφορούν αποκλειστικά «στρατηγικούς κακοπληρωτές».
Η Θεώνη Κουφονικολάκου ασκεί επίσης κριτική στην αναφορά του πρωθυπουργού ότι η λογική που θέτει τους «ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς» μπορεί να οδηγήσει σε οικονομικά αδιέξοδα.
Όπως υποστηρίζει, «η πραγματικότητα ήταν διαφορετική, καθώς στη χρεοκοπία οδήγησε το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που στηρίζει η Νέα Δημοκρατία.»
«Ενώ ξεπέρασε κάθε όριο λέγοντας ότι στη χρεοκοπία μας οδήγησε η λογική να βάζουμε τους “ανθρώπους πάνω από τους αριθμούς”, επιχειρώντας, για άλλη μια φορά, να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι ακριβώς το αντίθετο συνέβη: στη χρεοκοπία μας οδήγησε το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο που ο ίδιος υποστηρίζει καθώς και το κόμμα που ηγείται», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Κλείνοντας τη δήλωσή της, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αριστερής Συμπαράταξης εστιάζει στις επιθέσεις του πρωθυπουργού προς τους πολιτικούς του αντιπάλους και ιδιαίτερα προς τον Αλέξη Τσίπρα.
«Οι ειρωνικές επιθέσεις χωρίς ίχνος πολιτικών επιχειρημάτων στους πολιτικούς του αντιπάλους και ιδίως στον Αλέξη Τσίπρα αποδεικνύουν την αλαζονεία, την ένδεια επιχειρημάτων, αλλά και τον εκνευρισμό του. Γιατί πλέον γνωρίζει πολύ καλά πως έχει αντίπαλο και η επόμενη εκλογική αναμέτρηση δε θα είναι καθόλου όπως την είχε ονειρευτεί», καταλήγει.
- Συντριβή Phantom στην Τανάγρα: Βλάβη ή ανθρώπινο λάθος; Τα ερωτήματα και πού επικεντρώνονται οι έρευνες
- Τραγωδία στην Ισπανία: 64χρονη σκοτώθηκε από ταύρο σε ταυροδρομία - Σοκαριστικό βίντεο
- Ο Σαββίδης δεσμεύτηκε και το όνειρο της Νέας Τούμπας παίρνει «σάρκα και οστά» - Το μοντέλο χρηματοδότησης που ανέφερε ο Μητσοτάκης
- Οι επόμενες εκλογές, η «κόκκινη κάρτα» σε Σαμαρά, το «όχι» στην Τουρκία και το λάθος στον ΟΠΕΚΕΠΕ: Η συνέντευξη Μητσοτάκη στη ΔΕΘ