Δημοσκόπηση Real Polls: Υποχώρησαν τα ποσοστά ΝΔ και ΕΛΑΣ - Κατά πόδας το ΠΑΣΟΚ
NewsroomΜείωση στα ποσοστά τους σημειώνουν Νέα Δημοκρατία και Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη, με τη μεταξύ τους διαφορά ωστόσο να διατηρείται στην περιοχή των εννέα ποσοστιαίων μονάδων, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Real Polls.
Αναλυτικότερα, η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται στο 24% και η ΕΛΑΣ στο 15,1%, ενώ ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με μονοψήφιο ποσοστό, στο 9,4%.
Η Ελπίδα για τη Δημοκρατία της Μαρίας Καρυστιανού, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που έγινε για το protagon.gr, υποχωρεί στο 6% (από 9,4% τον Ιούνιο και 11,4% τον Μάιο, στην μέτρηση της ίδιας εταιρείας) και ακολουθούν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ με 4,8%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας ανακάμπτει στο 4,2% (από 2,8%) και η Φωνή Λογικής «τσιμπάει» στο 3,7% (από 3,3%). Στο 2,4% (από 2%) μετρήθηκε το ΜέΡΑ25, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει μόλις 0,8%, όσο και η Νέα Αριστερά και η Νίκη.
Περίπου η ίδια εικόνα καταγράφεται και στην εκτίμηση ψήφου, με τη Νέα Δημοκρατία να φτάνει το 29,7% και την ΕΛΑΣ να ακολουθεί με 17,9%, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταγράφει διψήφιο νούμερο με 10,8% και ακολουθεί η Ελπίδα για τη Δημοκρατία με 7,5%, η Ελληνική Λύση με 6,2%, το ΚΚΕ με 5,8%, η Πλεύση Ελευθερίας με 4,9% και η Φωνή Λογικής με 4,6%. Εκτός ορίου κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης είναι το ΜέΡΑ25 με 2,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 0,8%.
Τι έδειξε για ΔΕΘ και αυτοδυναμία
Τα μέτρα που εξήγγειλαν τα κόμματα στη ΔΕΘ φαίνεται ότι είναι δύσκολο να πείσουν τους πολίτες, οι οποίοι παρακολουθώντας την πολιτική αντιπαράθεση γύρω απ' αυτά, σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι κανένας δεν βγήκε κερδισμένος, με ποσοστό που φτάνει το 44,6%, τη ΝΔ να βρίσκεται στο 24,7%, την ΕΛΑΣ στο 11,2% και το ΠΑΣΟΚ στο 8,5%.
Ως προς κυβερνητικό στόχο της κατάκτησης της αυτοδυναμίας, η πλειοψηφία των ψηφοφόρων πιστεύει ότι δύσκολα θα τον πετύχει, με το 39,8% να δηλώνει «σίγουρα όχι» και ένα 31,4% που δηλώνει «μάλλον όχι». Υπάρχει, από την άλλη, ένα ποσοστό που ξεπερνά οριακά το 25% και δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα πετύχει τον στόχο.
- Θάνατος Μαζωνάκη: Βεβαίωση ψυχικής υγείας σε ανήλικο είχε δώσει η κατηγορούμενη γιατρός - Τι απαντά ο ΙΣΑ
- Ενεργειακό «ράλι»: Τις επόμενες μέρες το πακέτο στήριξης - Στο τραπέζι επιδότηση έως 40 λεπτά στο πετρέλαιο θέρμανσης
- Λεωφόρος Βουλιαγμένης: Φορτηγό με σκαπτικό μηχάνημα χτύπησε σε γέφυρα στο ύψος του Ελληνικού
- Καρυστιανού στη δίκη των Τεμπών: «Να μάθουμε τι ουσία έκαψε τα θύματα»