Πολιτική|19.10.2026 22:07

Διαμαντοπούλου: Μόνος στόχος η πρώτη θέση για το ΠΑΣΟΚ - Όχι σε μετεκλογικές συνεργασίες

Newsroom

Η αντιπαράθεση για την πρωτιά στον χώρο της κεντροαριστεράς αναζωπυρώνεται. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, η Άννα Διαμαντοπούλου υπογράμμισε πως η επιδίωξη του ΠΑΣΟΚ είναι να αναδειχθεί πρώτο κόμμα με στόχο την πολιτική αλλαγή. «Το ΠΑΣΟΚ θα είναι επιτυχημένο εάν πάρει την πρώτη θέση. Αυτός είναι ο στόχος μας. Η δεύτερη ή η τρίτη θέση είναι έξω από κάθε στόχο μας», ανέφερε, χαρακτηρίζοντας τα υπόλοιπα «ηττοπαθή σενάρια».

Η ίδια απέκλεισε κατηγορηματικά κάθε σενάριο μετεκλογικής συνεργασίας είτε με τη Νέα Δημοκρατία είτε με την ΕΛΑΣ, επιμένοντας ότι «ο στόχος δεν μπορεί να είναι οι συνεργασίες».

Η τοποθέτηση Τσίπρα και οι αντιδράσεις

Σε περιοδεία του στη Θεσσαλία, ο Αλέξης Τσίπρας απέρριψε ως αλαζονικό τον χαρακτηρισμό για το εκλογικό του δίλημμα «Εμείς ή κανείς», σημειώνοντας ότι μετά την αποχώρησή του από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ «η βελόνα δεν κουνήθηκε» και ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπόρεσε να καλύψει το κενό στην αντιπολίτευση. «Τρία χρόνια ήμουν εκτός πολιτικής ζωής… Καμία βελόνα δεν κουνήθηκε παρά μονάχα προς τα κάτω. Και ο κύριος Μητσοτάκης έμοιαζε ακλώνητος», είπε, προκαλώντας έντονη αντίδραση από τη Χαριλάου Τρικούπη.

Παραίτηση Μαμουλάκη και σενάρια μετακινήσεων

Στο μεταξύ, την παραίτησή του από τη βουλευτική του έδρα στο Ηράκλειο υπέβαλε ο Χάρης Μαμουλάκης, δηλώνοντας ότι παραμένει «στην πρώτη γραμμή της πολιτικής μάχης». Πληροφορίες τον εμφανίζουν να οδεύει προς το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένονται και άλλες παραιτήσεις ανεξάρτητων βουλευτών προερχόμενων από τον ΣΥΡΙΖΑ, με προορισμό την ΕΛΑΣ.

ΠΑΣΟΚειδήσεις τώραΆννα Διαμαντοπούλου