Πολιτική|03.06.2019 21:18

Μητσοτάκης: Δεν θα είναι ο Βενιζέλος στα ψηφοδέλτιά μας

Newsroom

«Δεν με αιφνιδίασε το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών. Ο σκοπός μου είναι η αυτοδυναμία», τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν τον νοιάζει ποια θα είναι η επόμενη μέρα των εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι «θέλω να με πιστέψετε γιατί έχω δώσει μεταρρυθμιστικά μηνύματα γραφής. Έκανα την αξιολόγηση, ενίσχυσα τα ΚΕΠ». 

«Με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει καμία δυνατότητα συνεργασίας», συμπλήρωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «η χώρα θα κυβερνηθεί μετά τις εκλογές». Πάντως, μετά τους τριγμούς στο ΚΙΝΑΛ και τα σενάρια που ακούγονται ότι ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, που αποχώρησε από το ΚΙΝΑΛ, θα είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε: «Δεν θα είναι ο Ευάγγελος Βενιζέλος στα ψηφοδέλτιά μας». 

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου»

«Δεν υπάρχει ενδεχόμενο συνεργασίας με το κόμμα του κ. Βελόπουλου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης ενώ δήλωσε πως θα μελετήσει τους λόγους της ανόδου του. Μάλιστα, ευχήθηκε να είναι εκτός Βουλής το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου και η Χρυσή Αυγή.

Αυτοδυναμία αλλά και διευρυμένες συγκλίσεις με άλλα κόμματα θα επιδιώξει, όπως ανέφερε στον ΑΝΤ1, ο Κυρ. Μητσοτάκης. Παράλληλα, τόνισε ότι θα στοχεύει σε συγκλίσεις με τα κόμματα για κρίσιμα νομοσχέδια. Σημείωσε ότι παραμένει στόχος του η επανίδρυση του κράτους και έδωσε έμφαση στον τομέα της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου, ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει η ΕΡΤ», σημείωσε. «Ουδέποτε μίλησα για επταήμερη εργασία αλλά για επταήμερη λειτουργία» ξεκαθάρισε ο Κυρ. Μητσοτάκης ενώ υπογράμμισε πως εκτός από την απλοποίηση της γραφειοκρατίας για τις 120 δόσεις θα υπάρξει και ειδική μέριμνα για τους συνεπείς φορολογούμενους.

Διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει «καμία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου», ούτε υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσει την ΕΡΤ.

Ναι σε ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς

«Χρέος μου είναι να ενώσω τους πολίτες και δεν υπάρχει ουδεμία περίπτωση ρεβανσισμού», ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι θα συμμετάσχει σε ντιμπέιτ με τον κ. Τσίπρα και τους υπόλοιπους αρχηγούς, όπως συνήθως ορίζει η διακομματική.

Πάντως, όσον αφορά τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα που έρχονται στη Βουλή μέσα στην εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πειραιώς, η Νέα Δημοκρατία θα πάει την Τρίτη στη Διάσκεψη των Προέδρων, θα διαμαρτυρηθεί και δεν θα δώσει το «παρών» κατά τη διαδικασία της ψηφοφορίας. 

Κυριάκος Μητσοτάκηςεκλογές 2019εθνικές εκλογές