Πολιτική|13.11.2018 18:58

Μπουτάρης: Ο Καμμένος είναι κλέφτης... ιδεών

Τίμος Φακαλής

Την ιταλική δραματική ταινία του Βιτόριο ντε Σίκα “Κλέφτης ποδηλάτων” θυμήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (13/11) ο Γιάννης Μπουτάρης κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου προκειμένου να περιγράψει τη στάση του υπουργού Εθνικής Άμυνας απέναντι σε ένα αίτημα του δήμου Θεσσαλονίκης.

Εδώ και καιρό ο Γιάννης Μπουτάρης είχε ζητήσει από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας την παραχώρηση του περιπτέρου που διαθέτει στην πίσω πλευρά του δημαρχιακού μεγάρου και το οποίο για πολλά χρόνια λειτουργούσε ως Κέντρο Πληροφόρησης του υπουργείου για να το μετατρέψει σε δημοτικό παιδικό σταθμό.

Γιάννης Μπουτάρης και Πάνος Καμμένος βρέθηκαν το Σεπτέμβριο στη ΔΕΘ και ο δήμαρχος υπενθύμισε το αίτημά του στον υπουργό χωρίς όμως να πάρει κάποια απάντηση. Πριν λίγες μέρες συνεργεία προχώρησαν σε διάφορες εργασίες στο περίπτερο του υπουργείου, ξηλώνοντας μεταξύ άλλων και τις ταμπέλες του. Ο Γιάννης Μπουτάρης ειδοποιήθηκε για την εξέλιξη και τηλεφώνησε στο Γ' Σώμα Στρατού για να ενημερωθεί τι συμβαίνει.

Και όπως του είπαν το περίπτερο θα μετατραπεί σε παιδικό σταθμό. Όχι όμως για τα παιδιά των δημοτών αλλά για τα παιδιά των στρατιωτικών. “Θα δανειστώ τον τίτλο μιας ιταλικής ταινίας, το “κλέφτης ποδηλάτων” για να χαρακτηρίσω τη στάση του Πάνου Καμμένου. Ο Καμμένος είναι... κλέφτης ιδεών. Μας πήρε την ιδέα!” είπε ο Γιάννης Μπουτάρης φανερά εκνευρισμένος για την εξέλιξη που πήρε το... περίπτερο του υπουργείου.

ΘεσσαλονίκηΠάνος ΚαμμένοςΓιάννης Μπουτάρης