Πολιτική|14.06.2019 11:02

Ακροδεξιός πόλος: Τον διέλυσαν πριν καν αρχίσει...

Αντώνης Γκιόκας

Για ακόµη µια φορά, η -εκτός Κυριάκου Βελόπουλου- Δεξιά ανάµεσα στη ΝΔ και τη Χρυσή Αυγή δεν κατάφερε να βρει κοινό βηµατισµό. Οπως σας είχε έγκαιρα µεταφέρει το «Εθνος της Κυριακής», µετά τις ευρωεκλογές ξεκίνησαν διεργασίες για την ένωση του λεγόµενου «πατριωτικού χώρου» σε εκλογικό συνασπισµό, µε στόχο την κάθοδο στις εθνικές εκλογές. Σε αυτές συµµετείχαν η Νέα Δεξιά του Φαήλου Κρανιδιώτη, η ΠΑΤΡΙΕ του Ελευθέριου Συναδινού, η Ελεύθερη Πατρίδα και ο ΛΑΟΣ.

Στην πορεία των συζητήσεων, η Ελεύθερη Πατρίδα έθετε αντιρρήσεις για πρόσωπα, π.χ. δεν ήθελε τον Βασίλη Καπερνάρο «γιατί είναι επώνυµος και θα µας πάρει την έδρα της Α’ Αθηνών» ή δεν ήθελαν ως επικεφαλής τον Γιώργο Τάτσιο, πρώην πρόεδρο των Παµµακεδονικών Οργανώσεων – άγνωστο γιατί. Επίσης, απαιτούσαν ο Γ. Καρατζαφέρης να µην είναι ούτε υποψήφιος, οδηγώντας τον ΛΑΟΣ σε αποχώρηση από τη συνάντηση.

Επειτα από αυτά, απέµειναν ο Φαήλος µε τον Συναδινό και, όπως λένε, διαπίστωσαν ότι ούτε χρόνος υπάρχει ούτε χρήµα για να κατέβουν στις εκλογές. Εποµένως, δεν θα συµµετάσχουν σε αυτές. Αν τελικά δεν κατέβει ούτε ο ΛΑΟΣ στις εκλογές, τότε µένει «άστεγο» περίπου ένα 3% των ψηφοφόρων των ευρωεκλογών που επέλεξε αυτά τα κόµµατα. Το οποίο και θα προσπαθήσουν να προσεγγίσουν Ν∆, Βελόπουλος και Χρυσή Αυγή...

Φαήλος ΚρανιδιώτηςΕλληνική ΛύσηΚυριάκος ΒελόπουλοςΛΑΟΣ