Πολιτική|14.11.2018 12:27

Σημίτης: «Ευπρόσδεκτη η έρευνα στους λογαριασμούς μου»

Newsroom

Με μια λιτή δήλωση απάντησε ο Κώστας Σημίτης στην είδηση πως ερευνώνται οι λογαριασμοί του«Ευπρόσδεκτη η έρευνα, δεν έχω τίποτα να κρύψω – Θα απαντήσω στις συκοφαντίες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας.

Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω.

Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται», αναφέρει στη δήλωσή του ο Κώστας Σημίτης.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε σχετικά: «Ας ανοίξουν ό,τι θέλουν. Καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται»΄.

Ποιους λογαριασμούς ανοίγει η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Αίτημα για άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και μελών της οικογενείας του υπέβαλε η Αρχή Νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Η παραγγελία για το άνοιγμα των λογαριασμών έγινε με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου σχετικά με κατάθεση Γάλλου, στελέχους της εταιρείας που είχε αναλάβει τον εκσυγχρονισμό των φρεγατών, με γενικές αναφορές περί του τότε πρωθυπουργού και άλλων κυβερνητικών παραγόντων.

Εκτός από τους λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού, η Αρχή έχει ζητήσει και το άνοιγμα λογαριασμών της τότε πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξεως, Μιχ. Χρυσοχοϊδη και  Ευάγγελου Μαλαίσιου, ενώ παράλληλα ανοίγματα λογαριασμών σε Ελλάδα και Γερμανία έχου ζητηθεί και για τον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού,  Σπύρο Σημίτη, με αφορμή δημοσιεύματα για ποσό 800 χιλιάδων ευρώ για τα οποία ήδη διενεργείται έρευνα και από την Εισαγγελία Διαφθοράς.

Κώστας Σημίτηςξέπλυμα μαύρου χρήματος