Πολιτική|21.06.2019 15:45

Πυρετός διαπραγματεύσεων και νέα ημερομηνία για το debate - Διακαναλική Τσίπρα

Newsroom

Η Σύνοδος Κορυφής, προσκρούει στο debate των πολιτικών αρχηγών ενόψει των εθνικών εκλογών κι έτσι αναζητείται νέα ημερομηνία για να διεξαχθεί.

Στις 30 Ιουνίου ορίστηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εκλογή νέου προέδρου της Κομισιόν κι ως εκ τούτου, ο Ελληνας πρωθυπουργός θα απουσιάζει. Η Σύνοδος μπορεί να τραβήξει μέχρι τα ξημερώματα της 1ης Ιουλίου οπότε δεν είναι σαφές πότε ο Αλέξης Τσίπρας θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

Αυτήν τη στιγμή οι εκπρόσωποι των κομμάτων βρίσκονται σε διαβουλεύσεις για την ανεύρεση νέας ημερομηνίας κι όπως όλα δείχνουν, σύμφωνα με πληροφορίες του ethnos.gr, το debate θα γίνει στις 26 Ιουνίου.

Εκτός του debate, ο Αλέξης Τσίπρας είχε προαναγγείλει ότι αν δεν δεχόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ευθεία αντιπαράθεση σε debate και πήγαινε σε παράλληλους μονολόγους, ο πρωθυπουργός θα έβρισκε άλλον τρόπο για να τοποθετηθεί ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Έτσι λοιπόν, αποφασίστηκε να παραχωρήσει διακαναλική συνέντευξη, στις 2 Ιουλίου, πέντε μέρες πριν η χώρα οδηγηθεί στις κάλπες για να εκλέξει νέα κυβέρνηση.

H απάντηση Τσίπρα από τις Βρυξέλλες

Ερωτηθείς τι μπορεί να συμβεί με το ντιμπέιτ της 1ης Ιουλίου, λόγω ενδεχόμενης καθυστέρησης ολοκλήρωσης της έκτακτης Συνόδου Κορυφής, που θα ξεκινήσει στις 30 Ιουνίου, ο κ. Τσίπρας σχολίασε χιουμοριστικά λέγοντας ότι, ούτως ή άλλως, έτσι όπως πάει να γίνει αυτό το ντιμπέιτ, «παράλληλοι μονόλογοι θα είναι, οπότε μπορεί να βγω με skype απ' τις Βρυξέλλες».

debateΣύνοδος ΚορυφήςΚυριάκος ΜητσοτάκηςΑλέξης Τσίπραςεθνικές εκλογές