Πολιτική|24.06.2019 09:47

ΚΚΕ: Καλεί σε επαγρύπνηση για τις προκλήσεις της Άγκυρας

Αντώνης Γκιόκας

Την άποψη ότι ο κίνδυνος πολεµικής εµπλοκής µε την Τουρκία δεν είναι σενάριο επιστηµονικής φαντασίας, αλλά βρίσκεται µπροστά µας, εξέφρασε χθες ο Δηµήτρης Κουτσούµπας, που κάλεσε τον ελληνικό λαό να διατηρήσει την ψυχραιµία του, παράλληλα όµως να βρίσκεται σε αυξηµένη επαγρύπνηση λόγω των κινήσεων της Αγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

«Οι κίνδυνοι πολεµικής εµπλοκής είναι µπροστά µας, άρα και η πολιτική που πρέπει να αναπτυχθεί από δω και πέρα και οι θέσεις των κοµµάτων είναι το κριτήριο ψήφου για τις 7 Ιουλίου» υποστήριξε ο κ. Κουτσούµπας, ζητώντας από τους πολίτες να ενισχύσουν στις εκλογές το κόµµα του. Για ακόµα µία φορά έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τα σχέδια «συνεκµετάλλευσης» των ενεργειακών κοιτασµάτων που κυοφορούν διάφορα κέντρα.

«Η αντιµετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας στο Αιγαίο, στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο δεν γίνεται µε συµµετοχή της Ελλάδας στους πολεµικούς σχεδιασµούς του ΝΑΤΟ, των Αµερικανών στην ευρύτερη περιοχή, ούτε µε τη µοιρασιά της ενεργειακής πίτας µέσα σε αυτούς τους οξυµένους ανταγωνισµούς» δήλωσε ο γενικός γραµµατέας του ΚΚΕ, δείχνοντας ξεκάθαρα µε αυτή την τοποθέτηση ότι η παρέµβαση των συµµάχων περισσότερο προβληµατίζει τον Περισσό, παρά τον καθησυχάζει.

«Τελικά, θα την πληρώσουν ο ελληνικός λαός και η νεολαία. Από αυτή την άποψη καλούµε τον ελληνικό λαό να βρίσκεται σε ετοιµότητα, να µην υπάρξει εφησυχασµός. Αλλο η ψυχραιµία, που είναι απαραίτητη, και άλλο ο εφησυχασµός, που είναι επικίνδυνος και είναι ενάντια στα λαϊκά συµφέροντα» συµπλήρωσε ο Δημήτρης Κουτσούµπας.

τουρκικές προκλήσειςΚΚΕΔημήτρης Κουτσούμπας